Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

KAKO DA izgledate mršavije na fotografijama

Lagala bih kada bi rekla da nikada nisam bila u iskušenju da uništim fotografiju zato što su mi oči bile zatvorene ili zato što je fotoaparat definitivno dodao deset kilograma viška. Pročitala sam nekoliko članaka koji daju odgovor na čangrizavo pitanje sa kojim je većina nas suočena: Zašto fotoaparat dodaje deset kilograma? Okrivite osvetljenje.Slate
kaže "Ravna, glatka iluminacija na crvenom tepihu otežava fotoaparatu da snimi dimenziju, za razliku od fotografija koje su snimljene sa umerenim osvetljenjem. Bacanje svetla iz ugla kreira senke koje vajaju lice i telo tako što sakrivaju neželjene delove tela. Mekše svetlo može da sakrije bore i da kožu žene napravi glatkijom, dok tvrđe osvetljenje na licima muškaraca ističe linije za dobijanje izvajanog izgleda. Međutim, bez senki, svetlo ističe nedostatke na licu i telu i čini da rezultirajuća slika bude veća i ravnija”. Hvala Slate-u na ovom detaljnom objašnjenju!

Na žalost, mi nemamo taj luksuz da imamo sopstvene tehničare za rasvetu koji će postaviti osvetljenje pod odgovarajućim uglovima. Srećom, sekcija o lepoti na About-u ima listu koja otkriva pet tajni crvenog tepiha, tojest kako da izgledate mršavije na fotografijama. Evo nekoliko od tih saveta:

  • Delimično se okrenite na stranu, postavljajući jednu nogu ispred druge.
  • Podignite glavu gore da biste eliminisali podbradak.
  • Držite ruke malo udaljene od tela.
  • Duboko udahnite dok povlačite ramena unazad, a grudi napred.
  • Ne gledajte u fotoaparat, a zatim se okrenite prema njemu i osmehnite se pre nego što fotoaparat klikne.
  • Obucite odeću samo u jednoj boji.

Evo šta ja kažem: Vi ste lepi. Volite svaki deo sebe. Za deset godina, ti “dodatni” kilogrami neće imati značenje. Ono što će biti važno su posebni trenuci koje ćete provesti sa vašim prijateljima i rodbinom a koji će biti ovekovečeni na filmu.

Ali… ako ste stvarno toliko zabrinuti o vašem izgledu na fotografijama uvek možete da isprobate one fotoaparate koji digitalno poboljšavaju vašu figuru, ili ovaj Photoshop tutorial. Ima li neki profesionalni fotograf među vama koji bi želeo da podeli sa nama neke od tajni savršene fotografije? Ostavite komentar!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272