Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

KAKO DA izoštrite mutne fotografije

Nema ništa gore nego kada snimite fotografiju nekog događaja koji se dešava jednom u životu samo da biste došli kući i shvatili da je slika mutna jer niste dovoljno stabilno držali fotoaparat.

Ne brinite, postoji nekoliko alata koje možete da upotrebite kako biste uklonili mutnoću iz fotografija. Loša vest je da većina ovih alata nije besplatna. Dobra vest je da smo uspeli da pronađemo jedan koji je besplatan. O njemu ćemo i govoriti u ovom članku.

Unshake je besplatna Java aplikacija koje ne zahteva instalaciju. Samo je daunlodujte, pokrenite “Launch” prečicu, otvorite mutnu fotografiju, i pritisnite dugme DeBlur. Unshake će da se baci na posao kako bi uklonio najgora zamućenja koja su se javila kada ste fotografisali. Evo kako ovaj program radi:

Unshake analizira sličnosti između susednih piksela u slici, i ako nađe više sličnosti između tačaka nego što se dalo očekivati, on dedukuje šta je krenulo pogrešno i dešifruje podatke kako bi rekreirao originanu scenu.

Rezultati koje sam ja dobio su varirali po kvalitetu, ali u svim slučajevima krajnji rezultat je bio bolji od originala. Kao što možete da vidite na slici gore, vi možete da podesite različite opcije kako biste povećali kvalitet izoštrene slike. U suštini, ako date Unshake-u više vremena za obradu slike (tako što ćete povećati “x1″) će dati bolje rezultate, ali će zato obrada potrajati nekoliko minuta, u zavisnosti od veličine slike.

Adresa: Unshake

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272