Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SuSe Linux 10 bez tajni

SuSe Linux 10 bez tajni

Popust cena: 1060 rsd

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Popust cena: 2900 rsd

KAKO DA koristite Linux aplikacije u Windows-u

Ako treba da koristite Windows tokom vašeg dnevnog poslovanja ili zbog nekoliko vama važnih aplikacija ali ste u srcu pingvin, onda mi imamo savršen program za vas. Dok vi možete da pokrenete Linux unutar Windowsa koristeći softver za virtualizaciju kao što je VirtualBox ili VMWare, andLinux ide nekoliko koraka dalje i u suštini instalira Linux povrh vašeg Windows operativnog sistema, omogućujući obojici da funkcionišu jedan pored drugog, pa čak i da stupaju u međusobnu interakciju.

Drugim rečima, nakon što instalirate andLinux, vi možete da pokrenete izvorne Linux aplikacije isto onako lako kao bilo koji Windows program.

U ovom trenutku AndLinux dolazi u dva oblika. Oba su zasnovana na Ubuntu-u, ali jedan instalira ceo KDE sistem sa svim programima koji normalno dolaze sa Kubuntu-om. Druga verzija u suštini instalira Xubuntu, koji koristi lagano XFCE desktop okruženje i mnogo manje dodataka nego prva verzija.

Pošto andLinux instalira ceo operativni sistem, vi ćete trebati da se postarate da imate dovoljno slobodnog prostora na hard drajvu. KDE verzija će vam zauzeti više od 4GB prostora, dok će XFCE verzija zauzeti oko 2GB.

Ako je sve što želite da koristite jedna Linux aplikaciju, kao što je Amarok, Ardour, ili Cinelerra, možda je bolje da upotrebite KDE za Windows i sačekate da programeri portuju vašu omiljenu aplikaciju.

Ali ako želite da imate mogućnost da pokrenete Linux aplikacije koje volite bez restartovanja, onda vredi da isprobate andLinux. Imajte na umu, ovo je beta softver, što znači da ćete naleteti na manje iliu veće greške tokomrada, uključujući i mogućnost da ne možete da pokrente neke od vaših omiljenih programa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272