Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Linux Shell skriptovanje, drugo izdanje

Naučite Linux Shell skriptovanje, drugo izdanje

Popust cena: 1580 rsd

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Popust cena: 1760 rsd

KAKO DA koristite Linux desktop efekte bez Compiz-a

 

Činjenica je da Windows Vista i Mac OS X imaju mnogo lepih desktop efekata koji vam omogućuju da vidite kroz providne prozore ili da pregledate sve otvorene prozore istovremeno. Ali dok je Linux nekada bio poznat kao praktični operativni sistem za ljude koji vole da rade u prozoru terminala, svedoci smo da se situacija u zadnjih godinu dana drastično promenila, zahvaljujući Compiz-u.

Dok su neke popularne Linux distribucije kao što je Ubuntu počele da integrišu Compiz efekte, najnovija verzija KDE desktop interfejsa je krenula drugim putem. KDE4 korisnici će moći da implementiraju mnogo efekata bez instaliranja Compiz-a. Postoji nekoliko prednosti ovakvog pristupa. Na primer, Compiz možda neće raditi dobro na nekim starijim, sporijim mašinama (iako biste isto to mogli da kažete i za KDE4), i što je još važnije, integrisani efekti znače manje potrebe za prčkanjem ispod haube za KDE4 korisnike. Vi ćete moći da podesite vaše efekte iz istog menija koji koristite za ostala sistemska podešavanja.

Dakle o kakvim efektima govorimo? Providnost prozora, tranzicioni efekti (prozori mogu da se zumiraju kada se otvaraju ili zatvaraju, eksplodiraju kada ih minimizirate, i tako dalje), robustni alat za prelaženje iz jednog programa u drugi kao što je Exposé, i tako dalje. Francis Giannaros je sastavio interesantnu video demonstraciju koja prikazuje nekoliko efekata sa kojima možete da se poigrate.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272