Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kao od šale - Word 2010

Kao od šale - Word 2010

ECDL 5.O - Obrada teksta - Word 2007

ECDL 5.O - Obrada teksta - Word 2007

KAKO DA koristite OpenOffice.org u web pretraživaču

 

Google, Zoho, ThinkFree verovatno misle kako su fenomenalni pošto vam omogućuju da kreirate, editujete i delite dokumente onlajn. Ali nijedan od ovih servisa nema onoliko funkcija koliko ima Microsoft Office ili njegov konkurent otvorenog koda: OpenOffice.org.

A sada imate i mogućnost da koristite OpenOffice.org unutar web pretraživača. Nema potrebe da daunlodujete i instalirate bilo šta (osim Jave). Onlajn desktop startup Ulteo je izdao beta verziju web zasnovanog interfejsa za OpenOffice.org 2.3. Vi možete da pokrenete bilo koju OpenOffice aplikaciju uključujući Writer, Calc, Impress, Base, ili Draw.

Aplikacija je očigledno u beta fazi. Učitava se veoma sporo i teško je kretati se između prozora. Ali nam je koncept jasan. Cilj je da se integriše OpenOffice.org sa Ulteo onlajn desktopom, koji je trenutno dostupan samo registrovanim korisnicima. Korisnici će dobiti 1GB onlajn prostora za skladištenje i mogućnost da kreiraju i edituju fajlove sa bilo kog računara koji ima web pretraživač.

Ulteo takođe ima prilično dobar pedigre. Predsedavajući kompanije Gael Duval je osnivač Mandriva Linux-a.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272