Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1230 rsd

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

Kako da kreirate formulare u Microsoft Word-u

Ako vam je potreban formular sopstvene izradi ne postoji razlog da idete i iznajmite nekoga ko će vam ga kreirati. Kreiranje formulara pomoću Microsoft Worda može da bude prilično jednostavan zadatak. Kreiranje sopstvenog formulara će vam omogućiti da specifikujete polja koja korisnik mora da ispuni i polja za koje može da bira da li će da ispuni. Ovaj članak će vam pomoći, korak-po-korak, kako da krirate formular pomoću Microsoft Worda.

  1. Prvo ćete trebati da kreirate šablon da biste kreirali formular u Microsoft Wordu. To ćete uraditi tako što ćete izabrati File – New. U New Document task panelu izaberite General Templates iz New from Template odeljka. Izaberite Blank Document sa General kartice i kliknite na OK.
  2. Najlakši način da kreirate formulare u Microsoft Wordu je da upotrebite Forms liniju sa alatkama. Da biste pristupili ovoj liniji sa alatkama, izaberite View – Toolbars a zatim izaberite Forms.
  3. Da biste kreirali polje formulara za tekst, kliknite na Text Form Field dugme. Na taj način ubacićete tekstualno polje u formular. Kliknite na Form Field Options. Otvoriće se okvir za dijalog koji vam omogućava da podesite standardni tekst i da podesite dužinu polja.
  4. Da biste kreirali polje za potvrđivanje, kliknite na Check Box Form Field dugme. Na taj način ubacićete polje za potvrđivanje u formular. Kliknite na Form Field Options da biste podesili veličinu i standardnu vrednost polja za potvrđivanje.
  5. Da biste kreirali polje padajućeg menija, kliknite na Drop Down Form Field dugme. Na taj način ubacićete padajući meni u formular. Kliknite na Form Field Options dugme da biste dodali stavke koje želite da uključite u padajući meni.
  6. Radi formatiranja formulara možda ćete želeti da dodate tabelu. Možete to da uradite tako što ćete kliknuti na Draw Table ili Insert Table dugme. Ako kliknete na Draw Table pojaviće se Table linija sa alatkama sa dodatnim opcijama. Takođe možete da formatirate formular tako što ćete mu dodati okvir. To ćete uraditi tako što ćete kliknuti na Insert Frame dugme i nacrtati okvir pomoću miša. Možete da dodate ove tabele i okvire pre ili nakon što ste kreirali polja formulara. Form Field Shadings dugme će uključivati i isključivati senčenje formulara što će vam pomoći da dodatno kontrolišete izgled formulara.
  7. Reset Form Fields dugme će resetovati polja nazad na njihova standardna podešavanja. Protect Form dugme će zaključati formular i na taj način polja koja se ne edituju neće biti dostupna sve dok ponovo ne otključate formular.

Nakon što ste u Microsoft Wordu kreirali formular da izgleda onako kako ste želeli, možete jednostavno da prikačite formular email  poruci ili da ga publikujete na web sajtu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• zoran
A o kom se to WORD-u radi kad ni u 2003 ni 2007 ne moze da se nadje General Templates?

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272