Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

WordPress 5 u celosti, VII izdanje

WordPress 5 u celosti, VII izdanje

Popust cena: 1840 rsd

Smashing WordPress više od bloga, prevod 3. izdanja

Smashing WordPress više od bloga, prevod 3. izdanja

Popust cena: 1490 rsd

Kako da kreirate galeriju pomoću Media Managera WordPressa 3.5

Od verzije 3.5, u WordPressu možete da pronađete fantastičan Media Manager. U ovom članku pomoći ćemo vam da kreirate galeriju pomoću Media Managera.  

Media Manager vam pomaže da aploudujete i postavljate media fajlove unutar posta i stranica vašeg bloga. Redizajniran Media Manager je vizuelno mnogo bolji jer vam on prikazuje umanjene prikaze. Pored toga, lako možete da dodajete tekst ili informacije o fajlu.  U novom Media Manageru veoma jednostavno možete da kreirate galerije, jednostavnim prevlačenjem umanjenih prikaza. U ovom članku pokazaćemo vam kako da kreirate galeriju, i pretpostavićemo da još niste aploudovali slike.  

Uradite sledeće:  

  1. Unutar posta, izaberite dugme Add Media.
  2. Sa leve strane ekrana kliknite na link Create Gallery From.
  3. Kliknite na dugme Select Files sa desne strane ekrana da biste započeli selektovanje fajlova za galeriju. Možete da dodate slike jednu po jednu ili držite pritisnut taster Shift+levi taster miša da biste selektovali više slika. Nakon toga kliknite na dugme Open.
  4. Sve slike koje ste selektovali će se prikazati kao umanjeni prikazi. Ako želite, možete da modifikujete meta podatke fajla tako što ćete kliknuti na sliku i uneti podatke. Takođe možete da kliknete na oznaku potvrde na svakoj slici koju želite da uključite u galeriju.
  5. Kada su slike aploudovane, u donjem desnom uglu kliknite na dugme Create New Gallery. Ako želite, možete da promenite nazive slika u galeriji. Isto tako, možete da podesite opcije kao što su broj kolona za prikaz slika, redosled slika i tako dalje.
  6. Kada završite sa podešavanjima kliknite na dugme Insert Gallery.

Kada publikujete stranicu ili post, galerija će takođe biti vidljiva.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272