Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop Workbook The Professional Retouching and Compositing Tips, Tricks, and Techniques

Photoshop Workbook The Professional Retouching and Compositing Tips, Tricks, and Techniques

Illustrator CS za Windows i Macintosh

Illustrator CS za Windows i Macintosh

KAKO DA kreirate pozadinu od Google Maps snimaka

Pregleda (30 dana / ukupno): 11 / 3375

Dosadile su vam postojeće pozadine? Kako bi bilo da sami kreirate pozadinu koristeći satelitske snimke sa Google Maps-a?

Pomoću nekoliko besplatnih programa, vi možete da pretvorite satelistke fotografije sa Google Maps-a u prelepe pozadine za vaš dekstop ekran. Još će lepše izgledati ako imate široki ili dual monitor. U ovom članku saznaćete kako možete da kreirate pozadine od satelitskih snimaka sa Google Maps-a.

Međutim, pre nego što krenete, treba da znate tačnu rezoluciju vašeg monitora. Zato kliknite desnim tasterom miša na desktop i iz kontekstnog menija izaberite Properties. Otvorite Settings karticu i zabeležite na papir rezoluciju koju koristite. Na primer, rezolucija na koju je podešen moj monitor je 1024x768 piksela.

Sada možemo da pređemo na kreiranje pozadine od satelitskih snimaka sa Google Maps-a (ili bilo kog drugog servisa za mapiranje kao što je Yahoo! Maps ili Windows Live)

Korak 1. Pronađite željenu lokaciju na Google Maps tako što ćete ukucati ime grada, države, ili zemlje. Zatim kliknite na lokaciju na Google Maps-u i selektujte komandu "Center Map here". Ovo će da bude vaša početna tačka (na slici gore se nalazi Statua slobode u Njujorku).

Korak 2. Maksimizirajte područje prikaza Google Maps-a - Kliknite na dve strelice (jedna se nalazi na sredini leve ivice ekrana, a druga se nalazi u donjem desnom uglu). Na ovaj način ćete sakriti umetnuti prikaz koji se nalazi dole desno kao i levi panel koji prikazuje Google Maps rezultate pretraživanja. Zatim pritisnite F11 da biste otvorili pretraživač u Full Screen modu.

Korak 3. Sada dolazi najzabavniji deo - snimanje skrinšota. Snimite prikaz na vašem ekranu tako što ćete pritisnuti Print Screen taster ili upotrebite neki od programa za snimanje ekrana. Ako ste pritisnuli PrintScreen taster, onda otvorite vaš omiljeni program za obradu slika, otvorite novi fajl i pejstujte u njega sadržaj Clipboard-a.

Zatim snimite prvi snimak u novi fajl. Ako ste upotrebili program za snimanje ekrana, onda pratite njegovu proceduru kako biste snimili prvu sliku u novi fajl. Zatim pomerite mapu desno ili levo kako biste pomerili prikaz u željenom pravcu, ali pazite da nova slika ima područja koja su zajednička sa prethodnim snimkom. Strelice za pomeranje prikaza mape se naleze u gornjem levom uglu.

Ponovo snimite ekran i snimite ga u drugi fajl. Ponavljajte ovu proceduru sve dok ne snimite 4 ili 5 različitih snimaka.

Korak 4. Spojte Google Maps slike koje ste snimili u prethodnim koracima. Možete da upotrebite GIMP, Photoshop, MS Paint, AutoStitch ili neki drugi program da biste spojili različite Google Maps fotografije u pozadinu. Ako imate SnagIt, SnagIt Editor će vam omogućiti da ubacite slike i povlačite ih okolo sve dok se savršeno ne uklope u razmeštaj.

Nakon što ste poređali slike tako da se savršeno preklapaju i formiraju celovitu sliku, opsecite vaš rad tako da bude iste veličine kao i rezolucija vašeg monitora. I završili smo.

Napomena: Ako imate vremena, vi na ovaj način možete da kreirate ogromne postere od Google Maps satelitskih snimaka i okačite ih na zidove vaše sobe.

Google Maps termini upotrebe

Vi ne smete da izbrišete ili na bilo koji drugi način izmenite informacije o autorskim pravima koje se pojavljuju u informacijama mape, uključujući fotografske snimke. Vi ne smete da koristite ove snimke u komercijalnom ili poslovnom okruženju, ili za bilo kakve komercijalne ili poslovne namene.

Mislim da se ovakva upotreba satelitskih snimaka sa Google Maps-a poklapa sa njihovim uslovima korišćenja, sve dotle dok ih ne upotrebite u komercijalne svrhe.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272