Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java, JavaScript, JScript, Perl

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

KAKO DA kupite bluetooth slušalice

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 57 / 18792

Prvo da ovo pojasnimo. Ne postoji “set” Bluetooth slušalica o kojima bi mogli da govorimo. One ne dolaze u paru. To su slušalice samo za jedno uho koji su dizajnirane tako da se oslanjaju na bluetooth tehnologiju da bi uspostavile bežičnu vezu između slušalice i bluetooth uređaja (mobilni telefon, PDA, fotoaparat i tako dalje). Bluetooth slušalice se razlikuju po ceni, dizajnu, udobnosti i funkcijama. Pošto vam omogućavaju da čujete zvuk samo u jednom uhu one su bolje prilagođene za telefonske pozive nego za slušanje muzike.

Pošto ih često kupujemo preko Interneta, treba da vizualizujemo kako će određeni model raditi i razmisliti o tome kako mi planiramo da upotrebimo uređaj kako bismo mogli da napravimo najbolji mogući izbor. Evo šta biste trebali da procenite pre nego što ih kupite:

Cena

Bluetooth slušalice se prodaju po veoma različitim cenama, u rasponu od 30 do 300 dolara. Obično, što su manje, i što imaju više tehnoloških novotarija (kao što je poništavanje šuma) tim će biti skuplje.

 

Bluetooth slišalica ET-662.

Cena slušalice je 2599.00 dinara.

Ukoliko vam je interesantna javite se na telefon: 011/3096-965.

Udobnost

Naše uši su različitih veličina; slušalice obično nisu. Teško je prosuditi kako ćete se osećati sa nečim pre nego što to isprobate, ali postoje neke stvari koje možete da prosudite na osnovu dizajna.

Prvo, ne postoji takva stvar kao što je stvarno udobna Bluetooth slušalica ali su neke udobnije od drugih. Drugo, postoje dve osnovne varijacije u dizajnu. Jedna su slušalice koje su zasnovane na malim zglavcima koji staju u vaše uho. Druga varijacija su slušalice koje se stavljaju preko ušiju i koje koriste okvir ili neku drugu vrstu držača koji ih fiksira za vaše uho.

Boom ili ne

Boom je mali lepljivi mikrofon koji se kači na slušalici. Neke slušalice imaju više boom-a za vetrovite uslove ili za različite veličine ljudi. Ako često pričate u bučnim područjima razmislite o boom-u.

Poništavanje šuma

Neke od najskupljih Bluetooth slušalica imaju tehnologije za redukciju šuma ili za poništavanje pozadinskog šuma. Obično ove tehnologije imaju oblik programskog algoritma koji se ugrađuje u slušalice. Za poništavanje šuma platićete više ali ako puno telefonskih poziva obavljate na ulici, to će biti dobro potrošen novac.

Aktuelni standard

Bluetooth je standard koji je vremenom evoluirao. Aktuelna verzija ovog standarda je verzija 2.0, koja je brža, i čiji je standard napajanja mnogo efikasniji od njegovih prethodnika. Novija verzija, Version 2.1, čini još lakšim sparivanje uređaja i nudi dalju uštedu energije. Platićete veću cenu za starije bluetooth 1.0 slušalice ali je prva generacija Bluetooth uređaja bila problematičnija. Bolje da kupite aktuelnu verziju 2.0 ili noviju.

Lako sparivanje

Jedna od prednosti bežične tehnologije je ta da ne treba da se mučite da biste utakli kabl telefona u slušalicu. Takođe možete da sparite jednu bluetooth slušalicu sa više telefona. Sparivanje se obavlja tako što treba da kažete slušalici i uređaju da komuniciraju jedan sa drugim. Kada su spareni, oni mogu da zapamte jedinstvena imena jedan drugog i da se bez problema povezuju svaki put; nakon toga družiće se do kraja života ili dok ih vi ne razdvojite. Pošto je bluetooth standard, većina mobilnih telefona radi sa većinom bluetooth slušalica ali postoje izuzeci. Proverite na web sajtovima kompatibilnost uređaja. Na web sajtu Bluetooth.com možete da pronađete korisne informacije o tome kako da sparite uređaje.

Kontrola i postavka dugmeta

Da biste štedeli baterije, bluetooth uređaj se obično nalazi u standby režimu; uključite ga kada dobijete signal da primate poziv. Što je manja slušalica, tim će manja biti i dugmad za aktiviranje prihvatanja dolazećih poziva. Ovo može da bude veoma problematično za ljude koji su manje spretni, ili koji imaju deblje prste, pogotovo zato što treba da se javite na telefon brzo, pre nego što onaj ko vas poziva odustane.

Životni vek baterije

Bluetooth slušalice su male što znači da su i baterije male. Obično ćete dobiti između 10 i 25 sati razgovora i do 200 sati standby vremena. Veliki problem je to što ne možete da primite telefonske pozive ako su se baterije istrošile. Ako puno razgovarate ili ste zavisnik od telefona, izaberite slušalice koje su malo teže i veće da biste imali duži vek trajanja baterije.

Da li ćete ih nositi ili ćete ih negde čuvati? Ja moje slušalice držim u džepu zajedno sa mobilnim telefonom. Možete da zamislite scenu kada mi telefon zazvoni. Prvo treba da pronađem slušalicu i da je stavim u uho. Zatim treba da pronađem telefon.

Nosite li naočare? Nekoliko Bluetooth slušalica će se savršeno složiti sa vašim naočarima. Potražite slušalice koje se stavljaju na uši zajedno sa promenljivim okvirima. Takođe nekoliko uređaja nudi specijalne klipse za naočare.

 

Komentari

 

• bambalic bimba
ja imam bluetooth slusalice ali ne umem da ih uparim

• Miroslav Bozovic
Molim vas ako moze 1 pitanje: Procitao sam nedje u novinama da postoje slusalice za mobilni telefon koje mogu da reprodukuju govor ali tako da korisnik moze govor da reprodukuje pomeranjem usana ili tzv nem govor!Sto znaci da kad nekog zovem nemor

• ivan
da li moze da se spoji sa mobitelom,a da pri tom mobitel ne posjeduje BLUETOOTH????

• Stefan Simic
Zelim da vam se zahvalim na informacijama, stvarno pomazu. Sto se tice slusalica, ja vam preporucujem sto manju. Prosecne cene su od 1500-5000 dinara. Mada kvalitetne slusalice su 2500 dinara. 10.4.2009 mi je rodjendan, pa dobijam bluetooth slusku. A

 

Ostavite komentar Ostavite komentar