Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

KAKO DA napravite galeriju slika

Uobičajen metod prezentovanja slika na Internetu je implementacija jedne ili više galerija slika na vašoj stranici. Razni skriptovi koji vam omogućavaju pravljenje vaše galerije su bazirani na programiskim jezicima kao što su PHP, ASP.NET, JSP Fals, Javascript, i što je najvažnije besplatni su.

Art Flash Gallery je, kao što ime kaže, besplatna Flash galerija slika jako male veličine (.swf datoteka ima samo 23KB) i lako se podešava kroy XML fajl. Može se integrisati u stranicu bilo koje forme zbog mogućnosti višestrukog pojavljivanja. Art Flash Gallery vam omogućava vam da koristite različite efekte prelaza između slika, postoji mogućnost slideshow-a, zvučnih efekata itd. Takodje programčić sadrži i demonstracionu galeriju koja se može podesiti prema vašim potrebama.

Da bi definisali svoju galeriju slika prvo morate napraviti jednu ili više instanci SWF objekta na vašoj internet stranici, na mestima gde zelite da se galerija prikazuje. Pojavljivanje slika i ponašanje galerije se određuje u XML datoteci. Tako naprimer možete podesiti dimenzije, prelazne efekte, brzinu slideshow-a itd.

Drugim rečima vi kontrolišete sve aspekte prezentovanja galerije i njene funkcionalnosti kroz eksterni XML fajl. Ako želite da testirate ovu Flash galeriju, možete je preuzeti ovde.

Izvor: Softpedia.com

Pripremio: Marko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272