Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Pad računara: kad avionski sistemi otkažu

Pad računara: kad avionski sistemi otkažu

OpenCV 4 for Secret Agents - Second Edition

OpenCV 4 for Secret Agents - Second Edition

Kako da očistite LCD ekran

Pregleda (30 dana / ukupno): 68 / 11159

Stari CRT televizori i računarski monitori su bili izuzetno otporni. Uglavnom, mogli ste da ih poprskate Windex-om i da ih obrišete kad god su se uprljali. Ja nikada nisam imao problema sa čišćenjem tih staromodnih ekrana.
1
Ali sada je svet prešao na LCD, plazma i ostale tehnologije ravnih ekrana. I pogotovo kod laptopa, ekrani se veoma lako i brzo prljaju zato što ljudi jednostavno ne mogu da drže prste dalje od njih. Ali kako da očistite LCD ekran? Evo šta ja radim.

Za početak, nema deterdženata sapuna i sličnih ludorija. Pošto LCDovi imaju staklo unutar njih, oni su prevučeni optičkim filmom, a hemikalije u čistačima stakla (konkretno amonijak) mogu da oštete taj film. Sloj filma takođe lako može da se ogrebe, zato nemojte da koristite papirne peškire ili bilo kakvu suvu krpu koja nije mikrofiber ili koja se ne sastoji 100 posto od prirodnih vlakana. Takođe, kao i sa televizorom, uverite se da ste isključili uređaj pre nego što pokušate da ga obrišete i nemojte da ga uključujete sve dok se potpuno ne osuši pošto tečnost može da izazove kratak spoj.

Lično, ja sada koristim čistač LCD ekrana (koji postoji u obliku spreju i dolazi sa specijalnom krpom) za sve LCD monitore, LCD televizore i ekrane laptopa. Nikada nisam imao nikakvih problem (mada sam čitao o ljudima koji su imali problema sa gubitkom boja na monitoru zbog ovih čistača), i moj ekran uvek sija. Obično ih možete pronaći u bilo kojoj prodavnici elektronske opreme ili ih naručite preko interneta. Pogledajte neke od naših predloga. Belkin cleaner čistač izgleda savršeno. Klear Screen se takođe često koristi, ali je mnogo skuplji.

Ono što ja ne preporučujem su upakovane krpe koje su već pokvašene tečnošću za čišćenje (Obično dobijate u paketu drugu krpu za sušenje). Po mom iskustvu, ove krpe uvek ostavljaju fleke na ekranu. Takođe ne verujte suvim, papirnim krpama koje mogu da  ogrebu ekran. Nakon što ih upotrebite, retko ćete moći da zaključite da ekran izgleda bolje nego pre nego što ste ga obrisali. Nakon što sam se prebacio na proizvode u obliku spreja mnogo sam zadovoljniji rezultatima.

Ako želite da uštedite novac možete da pokušate da umešate sopstveni LCD čistač bez amonijaka. Mogli biste da počnete sa čistom vodom, ali upotrebite destilovanu vodu. Zatim možete da dodate malo sirćeta ili vodke u vodu da biste poboljšali moć čišćenja.

Što se prljanja monitora tiče, ponekad možete da vidite laptopove koji se umusave i uprljaju od tastature, što može da se desi ako je notebok loše dizajniran tako da tastatura dodiruje ekran kada se laptop zatvori. Da biste to sprečili, postavite jednu krpu preko tastature kada ga zatvarate.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Mlan
Hvala!!

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272