Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

KAKO DA očistite računar od smeća sa Cleanse Uninstallerom

Cleanse Uninstaller je rešenje za čišćenje tragova programa koje želite da uklonite sa vašeg računara. Potpuno funkcionalna trial verzija je dostupna za korišćenje punih mesec dana. Ne pojavljuju se nikakvi dosadni ekrani tokom perioda testiranja koji traže od vas da kupite program, osim što ćete prilikom pokretanja programa trebati da sačekate par sekundi.

Interfejs programa je lep i jednostavan, i od samog početka prikazuje sve programe koji su instalirani na vašem računaru. Njihovo učitavanje ne traje dugo i sve što imate instalirano na računaru će biti prikazano u prozoru kojem ne možete da menjate veličinu.

Svim opcijama u programu možete da pristupite iz gornjeg dela prozora u kojem se nalazi linija alatki. Sve što vama treba je funkcija koja pokreće program za deinstaliranje neželjenog programa i opcija za brisanje programa sa vašeg računara (u slučaju da ne može da se ukloni uobičajenim sredstvima.

Cleanse Uninstaller dolazi sa još jednom opcijom čija je namena upravljanje vašim startup stavkama. Dugme se nalazi u gornjem desnom uglu prozora )"Startup"). To što ćete imati još jednog startup menadžera pored Windowsovog je uvek dobra stvar, pošto će ovi namenski obično bolje funkcionisati od Microsoftovog.

Ova alatka u Cleanse Uninstaller-u obavlja osnovne funkcije startup menadžera i ne nudi nikakve napredne opcije. To znači da sve što možete da uradite je da brišete stavke, isključujete ih i uključujete ih. Informacije koje se ovde nalaze uključuju putanju do startup procesa i vrstu stavke u registru.

Ali što se tiče funkcije deinstaliranja, tu ima još štošta da se kaže. Proces ima nekoliko koraka i ugrađeni čarobnjak će vam definitivno olakšati posao. Tri koraka koja treba da kompletirate uključuju pokretanje programa za deinstaliranje samog programa koji uklanjate i ova operacija će se ponašati isto kao da ste je pokrenuli iz Add-Remove Programs u XP-u ili Program and Features u Visti. Druga etapa je čišćenje registra od preostalih unosa. I zadnji korak uključuje skeniranje drajvova za preostalim fajlovima.

Što se tiče čišćenja registra, Cleanse Uninstaller će vam pokazati elemente regista koje će izbrisati. Predlažem vam da dobro pogledate te elemente, da ne biste kasnije zažalili. Generalno gledano, pokretanje deinstalacionog programa će sigurno proći bez problema, ali kada krene nasilna eliminacija programa u selekciju će obično biti uključeno mnogo više od onoga što bi trebalo da bude.

U našem testiranju, program je u drugom koraku hteo nasilno da ukloni mnogo unosa iz registra koji su pripadali drugim programima. Da nismo obratili pažnju na te elemente, imali bismo mnogo veći problem.

Info panel u dnu glavnog programa bi trebao da vam da informacije o selektovanim unosima u listi. Međutim, vi nećete dobiti potrebne informacije za sve unose u listi i samo oni poznatiji će doći sa potrebnim detaljima. Ali dobro je što vi možete sami da editujete ove informacije.

Zaključak

Cleanse Uninstaller je lak za upotrebu i izvešće preko potrebno deinstaliranje programa. Opremljen sa Startup menadžerom, program vam dozvoljava da rukujete sa programima koji se učitavaju prilikom podizanja sistema.

Međutim, kada sprovodite nasilno deinstaliranje programa, trebalo bi detaljno da pogledate stavke registra koje su selektovane, da ne biste posle čupali kosu.

Ne postoji mogućnost promene veličine prozora programa. Za glavni ekran, nema ni potrebe za takvom mogućnošću, ali kada budete trebali da podrobno ispitate stavke registra koje će biti uklonjene, mislim da bi ova opcija bila veoma poželjna.

Cleanse Uninstaller se prodaje po niskoj ceni (oko 12 dolara) i ponekad je previšete temeljan u čišćenju registra. Ako obratite pažnju na sve poruke koje program prikazuje i reagujete u skladu sa njima, sve bi trebalo da bude kako treba.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272