Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 1710 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 1640 rsd

KAKO DA onemogućite obaveštenja koja se odnose na zaštitu od virusa

Ako koristite Windows XP Servisni paket 2, Windows bezbednosni centar će vas obavestiti o statusu vašeg antivirusnog softvera i prikazati obaveštenje ukoliko on prestane da funkcioniše. Neki antivirusni programi mogu bezbednosnom centru da proslede konkretne informacije. Na primer, ako se pojavi novi virus, i ako je antivirusnom programu potrebna nova verzija datoteke da bi mogao da zaštiti računar od opasnosti, Windows će vas obavestiti da treba da preuzmete tu datoteku.

Međutim, nisu svi antivirusni programi projektovani tako da mogu da pruže ovu informaciju. Štaviše, postoje antivirusni programi koje bezbednosni centar uopšte ne detektuje. Ako koristite antivirusni program koji Windows ne prepoznaje, verovatno želite da onemogućite pojavu obaveštenja bezbednosnog centra vezanih za zaštitu od virusa.

Napomena
Ova obaveštenja treba da onemogućite samo ako ste sigurni da je vaš računar zaštićen ažurnom verzijom antivirusnog programa, koja je uz to i kompletna.

Da biste operativnom sistemu Windows saopštili da koristite antivirusni program koji on ne može da pronađe:

  1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.
  2. Dvaput kliknite na ikonu Bezbednosni centar.
  3. U bezbednosnom centru, u okviru Zaštita od virusa kliknite na dugme Preporuke. (Dugme „Preporuke” nije dostupno kada je postavka „Zaštita od virusa” uključena.)
  4. U dijalogu Preporuke potvrdite izbor Imam antivirusni program kojim nadzirem svoj računar, a zatim kliknite na dugme U redu.

Posle primene ovog postupka bezbednosni centar će vašu postavku „Zaštita od virusa” postaviti na vrednost „Nepoznato” i neće vam slati obaveštenja.

Napomena
Ako vaš računar pripada domenu (grupa računara u mreži), postavkama za bezbednost najčešće upravlja administrator mreže. U tom slučaju bezbednosni centar ne prikazuje bezbednosni status i ne šalje obaveštenja.

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272