Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

InDesign CS2 praktične vežbe

InDesign CS2 praktične vežbe

Popust cena: 1150 rsd

QuarkXpress 4 za 14 dana

QuarkXpress 4 za 14 dana

Popust cena: 710 rsd

KAKO DA onlajn kreirate vizitke

Ja obično nemam poverenja (i to sa pravom) u onlajn kreatore "ovoga i onoga", pošto su obično mušičavi, čudni i daju različite rezultate koji se obično kreću u rasponu od loše do katastrofalno. Iako Deyey poseduje neke od ovih osobina, moram da kažem da funkcioniše bolje od većine onlajn kreatora.

Deyey je kreator vizitki koji vam omogućuje da dizajnirate vaše vizitke i druge poslovne kartice od nule, dodate tekst, multimedijalne fajlove, i unapred dizajnirane elemente. On poseduje veoma upotrebljiv drag and drop interfejs, kao i "kliknite da biste selektovali" metod koji možete da vidite u desktop aplikacijama ali retko u web aplikacijama, i mnogo zabavnih elemenata koji će začiniti vaše vizitke.

Ono što mi se stvarno svidelo je to što logoi koje generiše ova onlajn aplikacija izgleda da funkcionišu kao vektorske grafike. Vi možete da ih skalirate gore ili dole bez da dobijete onaj pikselizovani izgled koji je karakterističan za rasterske grafike (piksele) . Vi takođe možete da date kontekst vašem tekstu, pošto možete da izaberete da li će izabrani tekst biti telefonski broj, ime ili broj faksa.

Postavljanje teksta bi stvarno moglo da se unapredi, pošto ako slučajno kliknete na ime i odlučite da u stvari hoćete da izaberete ime kompanije, moraćete ponovo da počnete kucanje kada kliknete u drugo polje. Takođe, ako ste upravo upisali ime a želite da upišete broj, vi treba da kliknete negde drugde da biste deselektovali tekst, jer ćete ga u suprotnom editovati, umesto da kreirate novi.

Opcije daunlodovanja su odlične. Mala verzija ima dimenzije 591×378, dok je velika verzija dimenzija 1252×825, a dobićete i oznake za opsecanje i curenje. Takođe ćete dobiti oko 100Mb besplatnog prostora za skladištenje, tako da možete da kreirate puno vizitki.

A ako želite da budete stvarno šareni i puni boja, možete da kreirate i odštampate grupu vizitki, sve sa drugačijim dizajnima. Ako ste web dizajner ili neki drugi umetnik, ovo može da bude dobar potez za popunjavanje portfolija ako idete na intervju za posao.

Sve u svemu, ovo je prilično upotrebljiv sistem, mada pati od nekoliko mana koje smo gore opisali. Vi svakako nećete imati kreativnu slobodu kao u Photoshopu, ali ćete dobiti dovoljno prostora za disanje, što će većini korisnika biti dovoljno.

Adresa: Deyey

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272