Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Joomla! 3 prevod drugog izdanja

Joomla! 3 prevod drugog izdanja

Popust cena: 1000 rsd

Joomla - Kreiranje moćnih i efikasnih sajtova - II izdanje

Joomla - Kreiranje moćnih i efikasnih sajtova - II izdanje

Popust cena: 1140 rsd

Kako da organizujete ekstenzije u Joomla-i

U svakom poslu, veoma je važno biti dobro organizovan. Pa tako i u Joomla-i, važno je da ekstenzije budu dobro organizovane.  

Ekstenzije u Joomla-i se organizuju pomoću dugmeta Extensions na vrhu panela Administrator. Kada kliknete na dugme Extensions, u Joomla Extension Manageru  otvoriće se stranica sa sledećim karticama: Install, Update, Manage, Discover i Warning.

 

Svaka kartica ima svoju namenu. Po nazivu kartice možete da zaključite njenu namenu. Ali, mi smo odlučili da vam predstavimo svaku od ovih kartica da biste se lakše snašli u organizovanju ekstenzija.  

Install  

Ova kartica vam nudi 3 načina da instalirate nove ekstenzije: da aploudujete fajl, upotrebite fajl koji je već aploudovan na vaš sajt ili direktno preuzmete ekstenziju sa URL-a. Ova poslednja opcija je nova u Joomla-i i omogućava brže i lakše instaliranje ekstenzija. Međutim, možda neće funkcionisati na svim serverima.  

Update  

Ovo je još jedna nova funkcija koja vam omogućava da ažurirate Joomla-u i njene ekstenzije direktno sa panela Admin. Ova funkcija je nova pa preporučujemo da je pažljivo koristite i pre upotrebe obavezno napravite rezervnu kopiju.  

Manage  

Na ovoj kartici možete da uključite, isključite i deinstalirate ekstenzije. Veoma je važno da znate da je ovo jedino mesto na panelu Admin koje vam omogućava da deinstalirate ekstenziju, što će možda zbuniti korisnike prethodnih verzija Joomla-e.  

Discover  

Ovo je još jedna nova funkcija koja može da detektuje nezavršene instalacije Joomla ekstenzija. Na primer, ako funkcija Discover pronađe fajlove za mod_example ekstenziju u modules/ prikazaće instalaciju kao nezavršenu i ponudiće vam opciju da je završite.  

Warnings  

Na ekranu Warnings prikazaće se greške koje se odnose na ekstenzije i njihove instalacije. Ove greške mogu da budu nedostajući fajlovi za kompatibilnost sa drugim ekstenzijama ili u instalaciji same Joomla-e.  

Izvor: Siteground.com


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272