Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 340 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 1780 rsd

KAKO DA osušite mokar mobilni telefon

Možda vam se to još nije desilo, ali velike su šanse da će vam u jednom trenutku vašeg života mobilni telefon završiti u nekoj vlažnoj sredini, koja može biti reka, jezero, more, lavabo, ili WC šolja!

Šta da radite ako se ovako nešto desi vašem cenjenom mobilnom telefonu? Današnji savet će vam korak po korak objasniti šta treba da radite ako se vaš mobilni telefon ovlaži.

Uzmite činiju pirinča

Tako je, uzmite veliku činiju nekuvanog belog pirinča, izvadite bateriju mobilnog telefona (i SIM karticu ako je imate), a onda zaronite vaš mobilni telefon u činiju sa pirinčom. Pirinač će da upije vodu i postoji velika šansa da će vaš mobilni telefon proraditi nakon što pirinač upije svu vodu.

Upotrebite fen na najmanjoj jačini

Kao i u prethodnom slučaju, prvo uklonite bateriju i SIM karticu i nemojte da je uključujete kako biste videli da li radi! Osnovno u ovoj tehnici je da ne koristite jako veliku toplotu, već da upotrebite najmanji intenzitet sušenja na fenu.

Prevelika toplota može još više da ošteti mobilni telefon, zato dobro razmislite pre nego što ga postavite ispod UV lampe, u mikrotalasnu (što će uništiti i mikrotalasnu zajedno sa mobilnim telefonom), ili ga osušite fenom podešenim na najveću jačinu.

Dodatni saveti

  • Većina mobilnih telefona ima indikatore (mnogi imaju i nekoliko indikatora, od kojih neke možete da vidite, obično ispod baterije) koji menjaju boju ako je mobilni telefon došao u dodir sa vodom. Ako odnesete mobilni telefon tamo gde ste ga uzeli, oni će najverovatnije prvo proveriti ovaj indikator. Većina garancija ne uključuju oštećenja nastala od vlage i ovo je način na koji može da se utvrdi da li je mobilni telefon bio mokar.
  • Budite sigurni da je vaš mobilni telefon potpuno suv pre nego što ga prvi put uključite. To znači da i oni nevidljivi unutrašnji delovi treba da budu suvi. Budite strpljivi i dajte mobilnom telefonu dovoljno vremena da se osuši kako spolja tako i iznutra.

I vi ste ispustili mobilni telefon u vodu?

Recite nam u komentarima šta ste radili i da li ste imali uspeha!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• visnja gosic
a da li to moze ako je telefon stajao dugo u vodi a posle toga nije pokusavano da se popravi 2-3 nedelje pa se ovo tek onda radi. SVAKI, PA I OVAJ SAVET IMA SVOJIH PREDNOSTI I MANA. NAJBOLJE JE DA GA ODNESETE U SERVIS.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272