Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Decoding JavaScript

Decoding JavaScript

JavaScript Frameworks for Modern Web Dev

JavaScript Frameworks for Modern Web Dev

KAKO DA pohađate besplatne kurseve preko Interneta

Nemate para za obrazovanje? Nema problema! Postoji mnogo vrhunskih univerziteta koji nude besplatne onlajn kurseve. U ovom članku opisaćemo nekoliko univerziteta koji nude najbolje besplatne kurseve za ljude koji žele da povećaju svoje znanje ili da napreduju u svojoj karijeri.

1. Massachusetts Institute of Technology (mit.edu)

Ako tražite širok raspon besplatnih onlajn kurseva, MIT je vaš najbolji izbor. Tu ćete naći više od 1,800 besplatnih kurseva koji se nude kroz školine OpenCourseWare projekte. Kursevi su u audio, video i tekstualnom formatu i prevedeni su u veliki broj različitih jezika. Ljudi iz čitavog sveta koriste OpenCourseWare i 96 procenata korisnika kažu da su preporučili njihove kurseve drugim korisnicima.

2. Open University (open.ac.uk)

Open University je najveća akademska institucija u Velikoj Britaniji. Školin OpenLearn web sajt daje besplatan pristup kursevima za različite nivoe obrazovanja. Kursevi pokrivaju širok raspon tema, kao što su umetnost i istorija, biznis, obrazovanje, informacione tehnologije i računarstvo, matematika i statistika, nauka, zdravlje i tehnologija.

3. Carnegie Mellon University (cmu.edu)

Carnegie Mellon University nudi ogromnu kolekciju besplatnih onlajn kurseva kroz program poznat pod imenom Open Learning Initiative. OLI kursevi su kreirani tako da omoguće svakom na nivou obrazovanja studenta prve godine da stekne određena znanja bez pomoći zvaničnog instruktora. Kursevi uključuju, ali nisu ograničeni na statistiku, biologiju, hemiju, ekonomiju, francuski jezik i fiziku.

4. Tufts University (tufts.edu)

Kao i MIT, Tufts University ima OpenCourseWare kurseve koji su besplatni za svakoga. Kursevi su sortirani po školama (School of Medicine, School of Arts and Sciences, i tako dalje) i uključuje beleške sa predavanja, zadatke i druge pomoćne materijale.

5. Stanford (stanford.edu)

Stanford University, jedna od vodećih akademskih institucija, je udružila snage sa iTunes U kako bi obezbedili pristup Stanford kursevima, lekcijama, intervjuima i još mnogo čemu. Kursevi mogu da se daunloduju i pokreću na vašem iPod-u, PC-ju, ili Mac-u a mogu i da se narežu na CD. Ako nemate iTunes, možete ovde da ga daunlodujete.

6. University of California, Berkeley (berkeley.edu)

UC Berkley nudi podkastove koji idu uživo ili su kreirani po zahtevu, koji obrađuju izabrane kurseve iz 2001. godine. Trenutno postoji na stotine aktuelnih i arhiviranih UC Berkley kurseva dostupnih u obliku podkastova i webkastova. Kursevi pokrivaju širok raspon tema, uključujući biologiju, astronomiju, hemiju, računarsko programiranje, inžinjerstvo, psihologiju, pravne studije i filozofiju.

7. Utah State University (usu.edu)

Utah State University takođe nudi pristup velikom broju onlajn kurseva. Opcije studiranja uključuju sve, od latinskog jezika i fizike pa sve do pozorišne umetnosti. Tekstualni kursevi su laki za praćenje i mogu da se daunloduju u obliku zip fajlova ili čitaju direktno na web sajtu.

8. Kutztown University of Pennsylvania (kutztownsbdc.org)

Kutztown University-jev Small Business Development Center nudi najveću kolekciju besplatnih poslovnih kurseva dostupnih na Internetu. Teme kurseva uključuju računovođstvo, finansije, rad u vladi, poslovno pravo, marketing i prodaju. Interaktivne studije slučaja, tekstovi, slajdovi, grafike i streaming audio fajlovi detaljno prezentuju koncepte u svakom kursu.

9. University of Southern Queensland (usq.edu.au)

University of Southern Queensland u Australiji obezbeđuje besplatan pristup velikom broju različitih kurseva kroz njihovu OpenCourseWare inicijativu. Kursevi sa svakog od pet fakulteta su dostupni i pokrivaju širok raspon tema, uključujući komunikaciju, tehnologiju, nauku, planiranje karijere, predavanje i kreiranje multimedije.

10. University of California, Irvine (uci.edu)

UC Irvine je nedavno pristupio OCW Consortium-u kako bi počeo da nudi besplatne onlajn kurseve na nivou univerziteta. Trenutno, postoji samo šačica kurseva među kojima možete da birate, ali lista stalno raste. Aktuelni kursevi uključuju teme kao što je kapitalno tržište, finansijsko planiranje, ljudski resursi i e-marketing. Materijali kurseva uključuje beleške sa predavanja, zadatke i ispite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• leonora darusi
lepo (ljepo)bas lepo

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272