Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 1780 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 340 rsd

KAKO DA pomerate prozore pomoću tastera

Jedna od stvari koja me izuzetno nervira kada mi je laptop konektovan sa drugim monitorom je to što kada ga isključim, prozori programa u kojima radim se ne vrate uvek nazad na monitor (ekran) mog laptopa. Ja i dalje vidim sve otvorene programe u taskbaru, ali kada kliknem na neke od njih, oni se ne pojavljuju. To se dešava zato što se prozori ovih aplikacija pojavljuju na drugom monitoru koji više ne postoji. Laptop jednostavno nije svestan da više nema drugog monitora. Srećom, ovaj problem može lako da se reši. U ovom članku ćemo vam pokazati kako možete da pomerite prozore programa pomoću vaše tastature, čak i ako ih ne vidite na ekranu.

Recimo da sam upravo isključio drugi monitor sa laptopa, i kliknuo sam na Firefox u taskbaru, ali se njegov prozor ne pojavljuje. Da bismo vratili prozor Fiferoxa na laptop, mi treba da kliknemo desnim tasterom miša na Firefox u taskbaru i iz kontekstnog menija izaberemo komandu “Move.”

Kada se pojavi “move” kursor (ikona se četiri strelice) vi možete da preduzmete jednu od dve moguće akcije. Mi ne možemo da vidimo gde se nalazi prozor Firefox-a, ali možemo da ciljamo naslepo i nagađamo gde bi se kursor nalazio na drugom ekranu i kliknemo i pomerimo ga nazad. Ili, možemo da koristimo jednostavniju tehniku i upotrebimo tastere strelica da bismo ga pomerili. Samo držite pritisnut taster leve ili desne strelice i prozor programa će ubrzo ušetati na ekran laptopa.

Vi naravno možete da upotrebite “move” alatku da biste jednostavno pomerali prozore na ekranu umesto da ih vučete. Vi ovu alatku ne morate da koristite samo onda kada imate problema sa prozorima koji se ne vide. U tom slučaju verovatno će vam biti od koristi da znate da ako pritisnete i držite Ctrl taster dok koristite tastere strelice, vaš prozor će se kretati mnogo sporije i preciznije. Ovo može da bude korisno ako želite precizno da poravnate prozore. Vi takođe možete da pritisnete Escape taster u bilo kom trenutku tokom pomeranja prozora i on će se vratiti na lokaciju na kojoj se nalazio pre nego što ste počeli da ga pomerate. Super, zar ne?

Otkada sam otkrio ovaj trik ja ga redovno koristim svaki put kada povežem laptop sa drugim monitorom. Nadam se da će i vama koristiti.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272