Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 1710 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 1640 rsd

KAKO DA popravite izgrebane diskove

CD-ovi i DVD-ovi vremenom počinju da se kvare. Ako ih redovno koristite oni postaju sve izgrebaniji i na kraju dolazi do toga da neki sektori na disku ne mogu više da se pročitaju. To će se naravno desiti u najnezgodnijem trenutku. Pre nego što zafrljačite CD ili DVD u kantu za smeće vi možete da pokušate da povratite veći deo podataka pomoću programa kao što je Iso Puzzle.

Iso Puzzle kreira iso imidž diska koji gurnete u drajv. Svi dobri sektori, sektori koji mogu da se pročitaju bez greške, će biti korektno napisani i označeni dok će loši sektori biti označeni kao loši. Postoji razlog za to. Vi možete da upotrebite različite CD i DVD drajvove da biste pročitali isti medij i dodali delove CD-a ili DVD-a koje drugi drajvovi nisu mogli da pročitaju.

Tu na scenu stupa funkcija slaganja, jer neki drajvovi imaju bolju korekciju grešaka od drugih, i vrlo lako može da se desi da uspete da spasete čitav disk ako isprobate dovoljno drajvova.

Na novom drajvu se proba čitanje samo onih sektora koje prethodni drajv nije mogao da pročita. Samo upotrebite novi drajv kao izvor i kreirani flg fajl(u kojem su definisani dobri i loši sektori) kao odredište. Novi spašeni sektori se upisuju u IMP fajl koji treba da se importuje u iso imidž nakon što je proces završen.

Ako CD ili DVD uopšte ne može da se prepozna kada ga stavite u drajv, onda treba da kliknete na Force Size i na Drive Reported u prozoru koji će iskočiti. Kliknite na start posle toga da biste započeli proces.

Adresa: Iso Puzzle

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272