Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1150 rsd

KAKO DA – pozadine slajdova, PowerPoint

Vrlo lako možete promeniti format vaših slajdova dodavanjem fotosa ili drugih grafičkih elemenata u pozadinu (background) slajda. Da bi ovo uradili izaberite meni “Format > Background”, sa padajuće liste izaberite “Fill Effects” i pređite na karticu “Picture”. Pritisnite dugme “Select Picture” i locirajte sliku na loklnom disku koju želite da upotrebite kao pozadinu slajda. Kada pronađete sliku i kliknete “OK”, program će vas vratiti u dijalog “Background”. Ovde vam se sada nude dve mogućnosti:

• ako kliknete na Apply - izabrana slika će biti primenjena kao pozadina samo na tekući slajd, a
• ako kliknete na Apply to All - slika će biti primenjena kao pozadina kod svih slajdova.

Ako niste znali PowerPoint od verzije 2000 podržava i animirane GIF-ove. Da bi ubacili bilo koji animirani GIF u vaš slajd, izaberite meni “Insert > Picture”, a zatim ili opciju “Clip Art” ili opciju “From File”, a sve u zavisnosti od toga gde je GIF fajl lociran. Locirajte animaciju i kliknite dugme “Insert”. Unutar slajda prikazaće se samo prvi frejm animacije, ali kada pređete u Slide Show prikaz, videćete celu animaciju. Animirane GIF-ove možete primeniti i kao pozadine slajdova. Naravno, sigurno je da animacije neće ići ispod teksta slajda, već pored tekstualnih zapisa. U pozadini je preporučljiva mala, ili čak nikakva animacija, a sve zbog usredsređivanja pažnje posmatrača na samu materiju prezentovanja.

Ugrađena opcija “PowerPoint Central” vam obezbeđuje pristup dodatnim korisnim informacijama u vezi PowerPoint-a, i to od clipart-ova, slika, zanimljivih pozadina (backgrounds), zvukova, šablona, do linkova ka drugim izvorima podataka. Da bi pokrenuli ovu opciju izaberite meni “Tools > PowerPoint Central” (kod Office XP-a meni je Tools > Tools on the Web…). Ukoliko ste konektovani na Internet, bićete upitani za proveru dostupnih update-a. Ako postoji novi update možete “skinuti” njegovu najnoviju verziju. Ipak, da bi potpuno iskoristili sve mogućnosti opcije “PowerPoint Central”, biće vasssm potreban originalni Office CD-ROM, da bi mogli pristupiti fajlovima koji se nalaze u ValuPak folderu.

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272