Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 1780 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 340 rsd

KAKO DA pravilno podesite prikaz monitora

Ranije, bili ste srećni ako je monitor PC-ja imao dugmad za podešavanje kontrasta i osvetljenje. Podešavanja koja sada možete da uradite na monitoru su beskonačna. Ponekad podešavanja radite pomoću niza dugmadi koji se nalazi na prednjoj strani monitora i izgleda skoro kao druga tastatura. Kod nekih drugih modela koristite kombinaciju generičkih dugmadi, slično načinu na koji se podešavaju digitalni satovi.

Generalno gledano postoje dve vrste dugmadi na monitoru. Prva vrsta ima dugme menija a zatim dva ili četiri kontrolna dugmeta ukrašena strelicama ili simbolima plus i minus. Pritiskom na dugme menija pojavljuje se prikaz na ekranu. Upotrebite dugmad na monitoru (strelica gore, strelica dole, plus i minus) da biste manipulisali menijem i podesili monitor.

Druga vrsta dugmadi, često sakrivena iza poklopca ili vratanca, ima specifičnu dugmad sa ikonicama koje podešavaju specifične stvari. Ideja je da upotrebite ovu dugmad da biste podesili ono što ikonica predstavlja. Ponekad treba da pritisnete više od jednog dugmeta da biste izveli specifična podešavanja.

  • Ovo je područje PC-ja koje je zrelo za standardizaciju.
  • Informacije se pojavljuju na monitoru preko svake druge slike koja je prikazana na monitoru. Nemojte da vas to uplaši.
  • Upotrebite dugmad za podešavanje veličine slike da biste u potpunosti iskoristili područje prikaza monitora.
  • Monitori takođe mogu da prikažu informacije o frekvenciji (na primer, 31 KHz/60 Hz) kada menjate režim ekrana, kao kada igrate igricu i ekran se promeni na drugu rezoluciju.
  • Većina monitora takođe ima Save ili Store dugme, koje pamti podešavanja koja ste uneli i čini ih stalnim. Upotrebite ga.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• antonije jovanovski
nikako ne mogu da nastelujem contrast simbol stalno stoji na ekranu i ponekad moze da se nasteluje ali ono se opet samo pojavi i sa plusa ode skroz u minus i zatamni sliku neznam sta da radim

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272