Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mastering Tableau

Mastering Tableau

Projektovanje informacionih sistema u praksi

Projektovanje informacionih sistema u praksi

KAKO DA pretražujete Gmail po jezicima

Koliko jezika govorite? Ako ste kao većina ljudi, najverovatnije govorite dva ili tri jezika. Ako tečno govorite na više jezika, možda ćete želeti da držite odvojenim poruke napisane određenim jezicima - ili ćete možda želeti da kreirate filter koji briše poruke napisane na jezicima koje ne razumete. Jedan od korisnika čiji post sam čitao je slučajno pronašao način da pretražuje svoje Gmail poruke napisane na španskom. Na kraju se pokazalo da se ista tehnika može primeniti na većinu drugih jezika.

Na žalost, fraze za pretraživanje na engleskom jeziku nisu podržane (neverovatno, zar ne?), tako da ne možete da kreirate filter koji će uhvatiti spem poštu na engleskom jeziku. Dole navedeni jednostavni termin pretraživanja u Gmail-u prikazuje vam poruke za koje veruje da su napisane na španskom jeziku:

language:Spanish

Naravno, vi ćete najverovatnije koristiti frazu za filtriranje poruka na srpskom jeziku. Da biste to uradili samo zamenite Spanish sa Serbian.

Ono što bi bilo još bolje je kada bismo mogli da filtriramo poruke po mestu porekla. Na primer, mene ne interesuju pisma iz Rusije a imajući u vidu da većina spema dolazi sa nekoliko lokacija za koje nikada nisam ni čuo, ne bih imao ništa protiv kada bih mogao da ih filtriram.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272