Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

KAKO DA promenite ikone na vašem Mac OS X-u

Ako su vam dosadile standardne ikone na vašem OS X-u a početnik ste u njihovom instaliranju i zamenjivanju, onda ste na pravom mestu! U ovom članku daćemo vam korak po korak instrukcije za promenu ikona na vašem Mac-u.

  • Nakon što ste daunlodovali sa Interneta arhivu sa ikonama koje želite da upotrebite, raspakujte je pomoću unstuff-a ili unzip-a (morate da imate stuffit expander da biste mogli to da uradite. On je ugrađen u OS X ali ako ga nemate možete besplatno da ga preuzmete sa Interneta).
  • Da biste primenili određenu ikonu na fajl, direktorijum, ili aplikaciju, jednostavno kliknite na ikonu koju želite da upotrebite (nemojte dvostruko da kliknete na nju). Zatim izaberite Get Info iz File menija u vrhu desktopa (ili pritisnite Command-i).
  • Pojaviće se prozor sa informacijama. Kliknite na ikonu koja se pojavila u ovom prozoru (u gornjem levom uglu) i izaberite Copy iz Edit menija (ili pritisnite Command-c).
  • Seldeće, selektujte fajl, direktorijum ili aplikaciju čiju ikonu želite da promenite. Selektujte Get Info iz File menija u vrhu desktopa (ili pritisnite Command-i).
  • Kliknite na ikonu koja je prikazana unutar prozora i izaberite Paste iz Edit menija (ili pritisnite Command-v). Trebalo bi da se ikona promenila. Sada možete da zatvorite prozor.

Ovo bi trebalo da radi za svaki Finder objekat za koji imate dozvole da ga promenite.

Problemi sa Finder-om: Ponekad će se desiti da kopirate i pejstujete ikonu, ali se ona neće promeniti. Ako se to desi, jednostavno idite u vaš Apple meni u vrhu desktopa i selektujte force quit. Pojaviće se lista u kojoj treba da izaberete Finder. Zatim kliknite na dugme relaunch. To će rešiti vaš problem.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272