Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

KAKO DA promenite standardne zvukove Mac-a

Zvuci upozorenja

Vi možete da promenite Alert Sound koji Mac koristi da bi vam privukao pažnju. To ćete uraditi u Sound Control Panelu koji se nalazi u Apple meniju.

Sve što treba da uradite je da obeležite zvuk koji biste želeli da upotrebite kao sistemski zvuk i da zatvorite prozor. Čim obeležite zvuk on će se reprodukovati da biste ga čuli.

Možete da dodate zvukove tako što ćete kliknuti na dugme Add i snimiti sopstveni zvuk ili dodati System Sound-a vašem sistemskom direktorijumu.

System Sound će imati ikonicu sa zvučnikom i reprodukovaće se kada dvostruko kliknete na ikonicu. Da biste instalirali novi zvuk samo ga prevucite i otpustite u CLOSED System direktorijum. Zvučni fajl će biti postavljen u sistemski direktorijum i odmah će biti dostupan.

Možete da pronađete mnoge sistemske zvukove na Internetu. Neki dobri izvori mogu da se nađu na Mac links stranici. Ako imate zvuk koji biste želeli da upotrebite a koji nije sistemski zvuk, vi možete da konvertujete većinu zvukova pomoću Sound App, odličnog besplatnog programa od Norman Franke-a koji možete da daunlodujete OVDE.

Ove sistemske zvukove takođe koriste i drugi programi kao što su sat, zvučne funkcije email programi i čet programi kao što je ICQ i AIM. Dakle, samo dodajte zvukove koje biste želeli da upotrebite za njih kao sistemski zvuk i dati zvukovi će biti dostupni za sve.

Setovi zvukova

Sa OS 8.5 Apple je predstavio Appearance Control Panel pomoću kojeg možete da promenite setove zvukova (Sound Sets) koji povezuju zvukove sa elementima interfejsa kao što je skrolovanje, otvaranje i zatvaranje prozora, kliktanje i tako dalje. Opet, Mac links stranica ima neke dobre izvore. Ovi setovi zvukova mogu da se prebace u CLOSED System direktorijum gde će biti postavljeni u System Folder:Appearance:sound sets direktorijum. Kada imate instaliran set zvukova on će se pojaviti u padajućem meniju i biće dostupan za upotrebu.

Možete da kreirate sopstvene setove zvukova pomoću SoundSet Constructor-a.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272