Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

KAKO DA promenite standardno ime duplikata fajlova u Finderu

Najverovatnije mrzite ime koje Finder daje duplikatima fajlova pošto dodaje “copy” na kraj imena ali pre ekstenzije. To malo otežava promenu imena fajlova. Ja bih radije fajl nazvao “kopija mog fajla.ext nego da kreiram ime kao što je “fajl copy.ext”. Na taj način lako mogu da selektujem početak i brzo sortiram sve kopirane fajlove.

Ako želite ovo da ispravite, vi to možete i to veoma jednostavno. Idite u /System > Library > CoreServices > Finder.app, Control-kliknite na Finder.app, i selektujte Show Package Contents iz padajućeg menija. Otvoriće se novi prozor sa svim fajlovima unutar Findera. Pripazite jer možete da napravite zbrku u Finderu ako modifikujete ove fajlove.

Idite na Contents > Resources > English.lproj > Localizable.strings, i editujte ga u vašem omiljenom editoru. Potražite N4, i pronaći ćete liniju koja izgleda ovako:
"N4" = "^0 copy";
Promenite je na sledeće (gore opisan primer):
"N4" = "kopija ^0";

Snimite fajl i restartujte Finder (pomoću Activity Monitora ili Terminala). Sada će duplikati fajlova biti imenovani u skladu sa nizom koji ste uneli u gore pomenutu liniju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272