Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Sound Forge 8

Sound Forge 8

Retro audio

Retro audio

KAKO DA saznate koji kodeci vam nedostaju

Pregleda (30 dana / ukupno): 22 / 4016

Ja ne volim pakete prepune kodeka. Možda se pitate zašto, a moj odgovor je da oni imaju tendenciju da instaliraju mnogo više nego što vam je potrebno da biste gledali video filmove na vašem računaru. Pored toga, postoji mnogo lažnih paketa kodeka koji u stvari instaliraju viruse i trojance na vaš sistem.

Mnogo bolje rešenje je da utvrdite koji kodek vam fali i da instalirate samo taj kodek. Mi smo pregledali nekoliko programa koji bi to mogli da odrade ali nijedan nije bio tako lak za korišćenje kao AVIcodec. Vi možete da učitate fajlove ili čitave direktorijume u Avicodec tako što ćete ih prevući i pustiti u glavni prozor programa a možete da upotrebite i dugmad interfejsa za otvaranje fajlova i direktorijuma.

Video koji ubacite u Avicodec će odmah biti analiziran i biće prikazan kodek upotrebljen za video i audio. Na taj način dobićete željenu informaciju o kodecima fajlova. Ako izaberete bilo koji fajl u listi, detaljne informacije će biti prikazane u dnu i tu vaš rad u ovom programu postaje stvarno interesantan.

Tri reda, File, Video i Audio prikazuju informacije o fajlu. Međutim, ono što je ovde važno je zadnja reč u Video i Audio redovima u kojima će pisati Supported ili Unsupported.

Supported znači da je kodek koji je potreban za pokretanje audio ili video fajla instaliran na računar. Unsupported znači da nije pronađen kodek potreban za pokretanje fajla što je glavni razlog što se video ne prikazuje kako treba.

Ako kliknte na WEB dugme na desnoj strani svake linije, učitaćete web sajt koji sadrži kodek koji vam nedostaje. Samo daunlodujte i instalirajte kodek i spremni ste za puštanje i gledanje video fajla bez ikakvih problema. Linkovi vode ka zvaničnim web sajtovima kodeka, što znači da nema šanse da daunlodujete virus ili trojanca.

Adresa: AVIcodec

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272