Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Google trikovi

Google trikovi

Popust cena: 1320 rsd

Kako da se emailovi na Gmail nalogu izbrišu automatski nakon određenog vremena

Vrlo često se dešava da je Inbox u vašem Gmail nalogu pretrpan mailovima koji vam više nisu ni potrebni.  

Pregledajte emailove i izbrišite one koji vam nisu potrebni a zatim možete da podesite Gmail da se poruke automatski brišu nakon određenog vremena. Naravno, najjednostavniji način da vaš email nalog bude dobro organizovan je da redovno čitate poštu i odmah arhivirate ili brišete emailove. Ali ako nije tako, onda vam preporučujemo da pročitate ovaj članak.  Možete da upotrebite Google Script koji će automatizovati ovaj proces organizovanja za vas. Pre nego što upotrebite ovaj Google script, potrebno je da filtrirate emailove i izaberete one koji su vam nebitni. Da biste filtrirali poruke uradite sledeće:  

  1. Kliknite na ikonicu sa zupčanikom u gornjem desnom uglu Gmail stranice.
  2. Kliknite na Settings.
  3. Kliknite na karticu Filter i na dnu stranice kliknite na link Create a new filter.  

Prikazaće vam se filteri koje možete da primenite na emailove. Dajte naziv filteru koji ste kreirali i primenite ga na sve postojeće poruke.  

Nakon toga, idite na stranicu Google Scripts i kreirajte prazan projekat. Pejstujte sledeći skript u novi fajl a zatim ga snimite i pokrenite iz menija Run:  Zatim treba da podesite okidač za ovaj skript, na primer, koliko često da se pokrene. Otvorite Resources >Current project’s triggers, i podesite vreme pokretanja skripta.  

Možete da podesite i vreme koliko će email ostati u Inboxu pre nego što se automatski izbriše, tako što ćete modifikovati sledeću liniju skripta:  

var delayDays = 2 // Enter # of days before messages are moved to trash  

Zamenite “2” sa većim brojem ili čak možete da dodate i 0 da bi se emailovi označeni filterom koji ste kreirali automatski odmah brisali.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272