Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Word 2003 za neupućene

Word 2003 za neupućene

Excel 2010 biblija

Excel 2010 biblija

KAKO DA se lakše prilagodite verziji Office-a 2007

Nova verzija paketa Microsoft Office 2007 donela je bolju preglednost i lakšu upotrebu programa. Međutim, obzirom na velike promene koje je paket sa sobom doneo, moderniji izgled predstavlja problem određenom broju iskusnijih korisnika kojima je proces privikavanja bio dugotrajan. Danas predstavljamo način da padajuće menije u Office 2007 postavite kao u staroj verziji 2003.

Softverska firma Addintools (inače poznata po dodacima za Microsoft Office pakete) ponudila je rešenje onim korisnicima, koji ne mogu (ili ne žele) da se priviknuti na novi izgled, u vidu malog dodatka jednostavno nazvanog "Classic Menu for Office 2007".
Nakon brze instalacije pojavljuje se vrlo pregledan i jednostavan programa (classic menu manager) u kome je moguće odabrati delove Office paketa u kome želimo primeniti novi (stari) izgled. Takođe, nudi opciju isključivanja pojedinih ili svih Ribbona u svakom programu paketa zasebno u opciji hide the following build-in tabs.

Da bi promjene bile vidljive, potrebno je ugasiti i ponovno pokrenuti određeni program unutar Office paketa u kome smo odabrali promene menija

Dakle, ako niste navikli na novi dizajn Office paketa i položaj svih menija, tada pomoću ovog programa možete postaviti Office 2007 da izgleda kao Office 2003.

"Classic Menu for Office 2007" podržava Access, Excel, Outlook, PowerPoint i Word. Eventualni nedostatak programa mogla bi biti cena od 29.95$, koja i nije previsoka za ono što program nudi, ali bi mogla odbiti određen broj potencijalnih korisnika.

Više informacija o programu

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272