Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 8 razvoj aplikacija

Windows 8 razvoj aplikacija

Popust cena: 1200 rsd

Kako da sebi olakšate rad – Surface RT i Surface Pro

Microsoft-ov Surface RT i Surface Pro je već dostupan jedno vreme i ovaj članak je namenjen onima koji traže način da olakšaju sebi posao na ovim uređajima.    

U ovom članku ćemo vam dati neke savete i prečice koji će vam olakšati rad.  Kako da pravite snimak ekrana: Pritisnite dugme Home i dugme sa smanjivanje glasnoće istovremeno. Ekran će se zamagliti. Snimci ekrana su snimljeni u albumu Screenshot, aplikacije Photos.  

Kako da uključite Rotation Lock: Otvorite meni Charms i kliknite na Settings. Kliknite na ikonicu na ekranu u gonjem desnom uglu ekrana. Iznad linije za podešavanje svetloće nalazi se ikonica Rotation Lock. Kliknite na nju da biste je uključili ili isključili.  

Pojačajte glasnoću zvučnika: Glasnoća na uređajima Surface je loša, to se ne može poreći. Evo kako možete malo da popravite situaciju. Otvorite Control Panel, zatim Sound i kliknite na Speakers, nakon toga kliknite na Properties > Enhancements > Loudness Equalization > Virtual Surround. Kliknite na Apply da biste primenili promene.  

Kako da web linkovi uvek budu otvoreni u IE for Desktop umesto u aplikaciji IE: Potražite aplikaciju inetcpl.cpl i pritisnite Enter. Ovo su opcije Internet Explorera. Kliknite na karticu Programs i promenite opciju "Choose how you open links" na “Always in Internet Explorer on the Desktop”.  

Brzo otvorite Task Manager: Pritiskom na tastere Win+Power istovremeno otvoriće se prozor u kojem možete da otvorite prozore Lock, Switch User, Sign Out ili da upotrebite Task Manager.  

Povratite prostor za skladištenje: Možete da vratite dodatni prostor za skladištenje brisanjem neželjenih fajlova. Otvorite Control panel, izbrišite privremene fajlove i istoriju. Takođe, otvorite odeljak General u prozoru PC Settings a zatim Available Storage gde možete da vidite veličine aplikacija. Izbrišite one koje vam nisu potrebne.  

Kako da butujete sa USB flash drajva: Ako treba da butujete sa USB flash drajva, jednostavno isključite Surface, ubacite USB flash drajv i držite pritisnuto dugme Volume dok pritiskate dugme Power.  

Vidite procenjenu upotrebu podataka vaše Wi-Fi konekcije: Možete da vidite koliko je megabajta/gigabajta podataka prebačeno putem Wi-Fi-ja na vašem Surface uređaju. Kliknite na Settings u liniji Charm, a zatim kliknite na naziv aktivnog Wi-Fi SSIDa. U listi Networks kliknite i držite pritisnut naziv aktivnog Wi-Fi-ja i iz kontekstnog menija izaberite opciju “Show estimated data usage”.  

Instalirajte aplikacije direktno na SD karticu: Po standardnom podešavanju samo media fajlovi mogu da budu instalirani na SD kartice a aplikacije su instalirane u internu memoriju. Ako imate tablet sa 32 gigabajta, interna memorija je veoma dragocena i ograničena. Oslobodite prostor u internoj memoriji menjajući lokaciju na koju će aplikacije biti instalirane. Pokrenite Regedit i potražite sledeće:  

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Appx  

Promenite putanju ključa PackageRoot sa C:\ProgramFiles\WindowsApps na D:\WindowsApps.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272