Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SuSe Linux 10 bez tajni

SuSe Linux 10 bez tajni

Popust cena: 1060 rsd

Naučite Linux Shell skriptovanje, drugo izdanje

Naučite Linux Shell skriptovanje, drugo izdanje

Popust cena: 1580 rsd

KAKO DA sigurno uklonite USB uređaj

Da biste zaštitili svoje podatke koje čuvate na USB diskovima ili USB stick-ovima i produžili vek trajanja uređaja koji koristite potrebno je da ih uklonite sa računara na siguran način. Ako tokom rada na računaru treba ukloniti bilo koji USB uređaj, bilo bi dobro to uraditi kroz „Safety remove hardware“ način.

Većinu USB uređaja moguće je po želji tokom rada ukloniti i isključiti. Kada isključujete uređaje za čuvanje podataka, kao što su USB diskovi, proverite da li je računar do kraja sačuvao informacije na uređaju pre isključenja. Ako uređaj ima lampicu koja pokazuje da uređaj radi, pričekajte nekoliko sekundi da lampica prestane sa radom.

Ako ugledate ikonu „Safely Remove Hardware“ u taskabru, pomoću nje možete proveriti jesu li svi uređaji završili sve operacije i dali su spremni za uklanjanje.

Postoje tri različita načina da to proverite:

• Prvi način je da desnim dugmetom miša kliknete na ikonu. Tada će se otvori novi prozor u kome možete odrediti koji uređaj želite ukloniti.
• Drugi način je da napravite prečicu na desktopu koja će imati isti zadatak, da ukloni određeni hardver. To možete uraditi ako desnim dugmetom miša kliknete na desktop, New, Shortcut, i upišete sledeće: RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll. Drugi put kada kliknete na ovu prečicu otvoriće se „Safely Remove Hardware“ prozor.
• Treći način je da levim dugmetom miša kliknete na ikonu, gde će vam računar odmah ponuditi spisak uređaja. Možete primetiti da je ovakav način uklanjanja hardvera mnogo brži od prethodnih i svakako vam predlažemo ovaj metod.

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272