Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Word 2003 za neupućene

Word 2003 za neupućene

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

KAKO DA smanjite veličinu PowerPoint prezentacije

Ako ste kreirali glomaznu PowerPoint prezentaciju postoje velike šanse da ste ugradili u nju slike i fotografije visoke rezolucije koje su glavni uzrok njene preterane veličine.Međutim postoji jedan način na koji možete značajno da smanjte veličinu PowerPoint prezentacije i to u samo nekoliko jednostavnih koraka:

  1. Kliknite na dugme Compress Picture (ovo dugme ćete naći u Picture Tools Format liniji alatki u PowerPointu 2007) i selektujte "Options". Zatim izaberite Email (96 ppi) za izlazni fajl i kliknite na OK. Ovo bi trebalo da smanji sve slike prevelike rezolucije na optimalnu veličinu.
    Napomena: Za PowerPoint XP i 2003, "Compress Picture" podešavanje se nalazi u Picture Toolbar liniji alatki ili možete da kliknete na bilo koju sliku u PowerPointu i izaberete "Format Picture". Zatim izaberite Web podešavanje.
    Ovaj mali trik sa kompresovanjem slika bi trebao da reši većinu vaših problema sa PowerPoint fajlovima. Ali ako je fajl i dalje prevelik, nastavite da čitate.
  2. U slučaju da koristite BMP pozadine ili skenirane TIFF slike u PowerPoint prezentaciji, konvertujte ih u JPG format i ponovo ih ubacite u PowerPoint fajl.
  3. Umesto da ugrađujete audio mp3 fajlove ili filmske fajlove u prezentaciju vi možete da aploudujete ove velike fajlove na web sajt (kao što je Twango) i postavite hiperlink u vašu prezentaciju.

Sada bi vaša PowerPoint prezentacija trebala da bude lagana i lakša za rukovanja. Drugo rešenje je da upotrebite Scribd ili Slideshare gde vaši prijatelji čak mogu da daunloduju originalni PPT fajl ili ga pogledaju onlajn kao Flash objekat.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272