Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

KAKO DA testirate svoj Firewall?

Bezbednost se može odnositi na viruse, spyware, malware i mnoge druge vrste infekcija. Blokiranje ovih malicioznih fajlova je, međutim, prilično lak posao, s obzirom da mnoge kompanije svakodnevno rade na kreiranju snažnih antivirusnih programa, koji su u stanju da detektuju gotovo sve inficirane fajlove, tako da ćemo na ove opasnosti biti potpuno imuni ukoliko koristimo savršeni antivirusni program. Ali, koji su to kriterijumi za izbor najmoćnijeg antivirusa? Mada većina korisnika traga za programima koji imaju što manje sistemske zahteve i što razvijenije mehanizme detekcije, trenutno najbolja rešenja predstavljaju oni programi koji zauzimaju prva mesta na benchmark testovima širom sveta.Bezbednost računara nije ugrožena samo virusima ili inficiranim fajlovima. Velika pažnja se mora posvetiti i najrazličitijim vrstama napada sa mreže i hakerskim metodama, koje moraju biti efikasno blokirane radi zaštite ličnih informacija korisnika. Mada je ovaj zadatak veoma teško ostvariti zbog urođene ranjivosti softverskih programa koje svakodnevno upotrebljavamo, mnogi korisnici zahtevaju snažan “zaštitni zid” (firewall) i specijalne aplikacije čija se namena sastoji u zaustavljanju napada i zlonamerne eksploatacije informacija.

Tržište je preplavljeno velikim brojem različitih firewall programa, ali većina korisnika obično bira one aplikacije koje im mogu pružiti sve vidove zaštite – drugim rečima traži se program koji je istovremeno i antivirus i antispyware i firewall. Upravo zbog toga, veliki broj kompanija pokušava da razvije bezbednosne pakete kod kojih će svi ovi alati biti objedinjeni u jednom jedinom instalacionom programu.

S obzirom da većina vas koristi neku vrstu firewall programa, verovatno se pitate koliko je vaša aplikacija efikasna i da li biste se, možda, mogli još bolje zaštititi.

Ukoliko želite da testirate svoj firewall, preporučujemo vam da posetite web stranicu http://www.auditmypc.com/firewall-test.asp, na kojoj ćete moći besplatno da skenirate sve otvorene portove na vašem računaru i ustanovite koje metode blokade koristi vaša bezbednosna aplikacija.

U opisu ovog testa na pomenutoj web stranici, doslovno piše sledeće: “Ovaj Firewall Test vam omogućava da odaberete opseg portova (ili samo jedan konkretan port) koji će biti skeniran. To ga čini naročito prikladnim za testiranje daljinskih (remote) desktop servisa, FTP servisa i svih drugih servisa koji se izvršavaju preko nestandardnih portova. Od ovog firewall testa će posebnu korist imati mrežni administratori, koji tragaju za eventualno skrivenim portovima. On eliminiše potrebu za izvršavanjem bezbednosne inspekcije servera i udaljenih računara, a namenjen je da vam ukaže na portove koji su moža otvoreni bez vašeg znanja.”

Na istom web sajtu, posetiocima se nudi mogućnost da provere brzinu svoje Internet konekcije, kao i da izvrše besplatno skeniranje svog računara na postojanje virusa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272