Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Word 2010 - Korak po korak

Word 2010 - Korak po korak

KAKO DA u Word-u kopirate formatiranje putem samo jednog klika sa mišem

Vi imate slobodu da primenite ogroman broj stilova formatiranja na bilo koji selektovani tekst u Word dokumentima, ćelijama Excel tabela ili Powerpoint slajdovima.

Recimo da ste ukrasili pasus u Word dokumentu - prvo ste promenili font, onda ste podebljali tekst, zatim ste dodali konturu i senku, a onda ste povećali veličinu fonta za 2 pointa, levo poravnali pasus i na kraju ste promenili crnu boju teksta u plavu.

Odlično. Formatirani pasus sada izgleda mnogo atraktivnije. Zadovoljni urađenim poslom šaljete šefu rezultat vašeg rada i kao što ste i očekivali šef je izuzetno impresioniran.

Ali problem je što vaš šef sada hoće da ovo formatiranje kopirate u drugi pasus u istom dokumentu ili čak u drugi Word dokument. Kako možete to da uradite u samo nekoliko poteza?

Jedan (očigledno loš) način je da zabeležite korake formatiranja koje ste primenili na prvi dokument i onda ih ponovite u drugim dokumentima. Ako mrzite da pogađate i pamtite gomilu podešavanja, drugi (očigledno bolji) način je da naučite kako se koristi komanda Format Painter koja se nalazi odmah pored Paste komande u liniji alatki.

Dugme Format Painter radi kao standardne komande za kopiranje i pejstovanje,  sa tom razlikom što ono kopira formatiranje iz selekcije umesto same selekcije.

Prvo selektujte tekst čiji stil želite da kopirate, zatim kliknite Format Painter dugme koje će promeniti kursor vašeg miša u ikonu četkice. Sada jednostavno izaberite ciljni tekst na koji želite da primenite formatiranje.

Ako želite da primenite isto formatiranje na više od jednog elementa (kao što je zaglavlje vašeg dokumenta koje se nalazi na svim stranicama dokumenta), prvo izaberite formatiranje koje želite da kopirate, dvostruko kliknite na format Painter ikonu, a onda izaberite svaki naslov na koji želite da primenite formatiranje.

Vi možete da primenite Format Painter formatiranje čak i na spojene ćelije Microsoft Excel tabele, što će vam uštedeti stvarno mnogo vremena.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272