Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Power Point 2007 Korak po korak

Power Point 2007 Korak po korak

Office 2003 kao od šale

Office 2003 kao od šale

KAKO DA ubacite fusnotu u Word 2007

Fusnote su ponekad neophodne za obezbeđivanje dodatnih informacija u vašem dokumentu. čitaoc može da klikne na referencu ka fusnoti u tekstu da bi bio prebačen na dno stranice i dobio dodatne inforamacije.

Word automatski prati numeraciju i lokaciju fusnota, što omogućuje lako kreiranje dugačkih dokumentata, kao što su teze, diplomski radovi i slično. Da biste kreirali fusnote u Word-u 2007:

1. Kliknite na mesto u dokumentu u koje želite da ubacite referentnu oznaku za skok na fusnotu.

2. Na Ribbon-u, kliknite na References karticu.

3. U Footnotes sekciji, kliknite na Insert Footnote. Word će ubaciti referentnu oznaku na mesto koje ste izabrali a onda će vas prebaciti na dno stranice.

4. Ukucajte tekst fusnote.

5. Kada ste završili, kliknite desnim tasterom miša na fusnotu i izaberite Go to Footnote da biste se vratili nazad na mesto ubacivanje referentne oznake u glavnom telu teksta kako biste mogli da nastavite da radite na dokumentu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Jelena Joković
Evo šta je moj problem. Pišem master rad u Wordu 2010 i ubacila npr. 100 fusnota. Međutim, u međuvremenu sam morala da ubacim u toku teksta minimum jednu fusnotu, recimo između 50. i 51. fusnote. Tada se dešava da numeracija glasi 50, 51. i 51. fusnota. E, moje pitanje glasi, kako da se ta druga 51. fusnota automatski promeni u 52. fusnotu, pa samim tim i svaka naredna da se promeni za po jedan sledeći broj? Hvala unapred! Pozdrav!

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272