Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Recepti za čist kod

Recepti za čist kod

Popust cena: 2100 rsd

40 algoritama koje bi svaki programer trebalo da zna

40 algoritama koje bi svaki programer trebalo da zna

Popust cena: 1840 rsd

KAKO DA ubrzate vaš web sajt

Leon Chevalier iz Aciddrop.com je upravo izdao besplatni skript koji može značajno da ubrza vreme učitavanja vašeg web sajt ili bloga. PHPSpeedy radi tako što pravi manje HTTP zahteva, dodaje zaglavlje koje zastareva u dalekoj budućnosti, Gzipuje komponente stranice i minimizira Javascript, CSS i HTML.

Krajnji rezultati su zadivljujući. U Chevalier-ovom testu, stranici od 271 KB sa 14 zahteva je trebalo 4.44 sekunde da se učita. Ista stranica nakon modifikacije je bila velika samo 49 KB i pravila je samo 4 zahteva, sa vremenom učitavanja od 1.1 sekunde.

Zadnja verzija skripta uključuje proces instaliranja koji znatno olakšava primenu skripta na vaš blog ili web sajt. Naša iskustva nam govore da su krajnji rezultati onakvi kakve programer tvrdi da će biti a instalacija je potpuno automatizovana i bez ikakvih začkoljica.

Za korisnike WordPress-a 2.3.x, instaliranje skripta je veoma jednostavno.

  1. Sve što vam treba je da daunlodujete PHPSpeedy i ekstrahujete fajl
  2. Pomoću vašeg omiljenog FTP ili SSH programa, aploudujte php_speedy direktorijum u isti direktorijum u kojem se nalazi vaša instalacija WordPress-a (koji je za većinu ljudi njihov root direktorijum, ali ako recimo imate /wordpress direktorijum na vašem web serveru, postarajte se da fajl aploudujete na tu lokaciju).
  3. Nakon aploudovanja u direktorijum, usmerite vaš web pretraživač na http://www.vašsajt.com/php_speedy i pratite instrukcije na ekranu.
  4. Nakon selektovanja opcija za optimizaciju (standardno podešavanje je da sve bude aktivirano), dobićete dve linije koda koji treba da ubacite na sam početak i na sam kraj index.php fajla koji koristite za vašu aktuelnu temu.
  5. Možete da upotrebite ili WordPress Dashboard ili vaš omiljeni editor kako biste izmenili ovaj fajl. Ako koristite Dashboard, idite u Theme Editor pod Presentations i selektujte Main Index Template za temu koju koristite na vašem sajtu. Ako koristite FTP, fajl se nalazi u /wp-content/ themes/ime-teme/direktorijumu.

Preporučujemo da napravite rezervnu kopiju čitavog direktorijuma sa temom koju koristite pre nego što primenite izmene na index.php fajl, u slučaju da nešto krene naopako.

Za većinu korisnika, ovo su sve informacije koje će im biti potrebne. Vaš WordPress web sajt bi sada trebao da bude mnogo brži.

Adresa: PHPSpeedy

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272