Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Excel 2010 biblija

Excel 2010 biblija

KAKO DA ugradite zvučni fajl u PowerPoint prezentaciju

PowerPoint po standardnom podešavanju linkuje ka zvučnim fajlovima koij su veći od 100Kb. To znači da ako ugradite zvučni fajl u vašu PowerPoint prezentaciju koji je veći od 100KB i pošaljete vaš fajl putem e-mail-a, ili pokrenete prezentaciju na drugom računaru, vaš zvuk se neće čuti.

Da biste ugradili zvučni fajl u PowerPoint prezentaciju

  • Izaberite “Options” iz Tools glavnog menija i idite na General karticu.
  • Podesite vrednost pored “Link sounds with file size greater than” na 5000 kb. To će vam omogućiti da ugradite zvučne fajlove koji su veliki do 5MB svaki. Unesite veći broj ako želite da ugrađujete još veće zvučne fajlove.
  • Kliknite OK.

Ako ste već dodali zvukove vašoj prezentaciji pre (pre nego što ste primenili korake od 1 do 3), onda ćete morati da pronađete i izbrišete sve zvučne i ponovo ih ubacite pomoću Insert, Movies and Sounds, Sound from File…. komande.

Sada će zvučni fajlovi koje ubacite na ovaj način (koji su manje od 5000kb, tojest oko 5mb) biti ugrađeni u PPT fajl, a ne linkovani.

Sada će vaša PowerPoint prezentacija (PPT fajl) biti znatno veća, ali se zvukovi neće gubiti, i biće uključeni na svaki medij kada budete distribuirali vašu prezentaciju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272