Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Google trikovi

Google trikovi

Popust cena: 1320 rsd

Kako da upotrebite Google Chrome da pristupite vašem računaru sa drugog računara

Da biste daljinski pristupili vašem računaru, potrebno je da imate instaliran Google Chrome i jednu odličnu ekstenziju.  

Instalirajte ekstenziju Chrome Remote Desktop na oba računara koje želite da upotrebite za daljinski pristup i na bilo koji računar koji biste želeli da koristite. Ova ekstenzija je prilično velika, oko 22,6MB ali ćete je veoma lako instalirati.  Da biste kontrolisali jedan računar pomoću drugog računara, uradite sledeće:  

  1. Kada instalirate ekstenziju kliknite na New Tab i možete da pristupite alatki Remote Access iz liste instaliranih aplikacija.  
  2. Kada prvi put pokrenete ekstenziju Chrome Remote Desktop biće vam potrebna dozvola za pristup računaru. Kliknite na Continue, uverite se da ste prijavljeni na vaš Google nalog a zatim kliknite na opciju Allow access.  
  3. Chrome Remote Desktop možete da upotrebite na dva načina – da ponudite pomoć nekome ili da preuzmete kontrolu nad drugim računarom. Kliknite na dugme Get started u odeljku My Computers. Kliknite na dugme Enable remote connections.  
  4. Za zaštitu vašeg računara potrebno je da unesete PIN od najmanje šest cifara, a zatim kliknite na OK. Takođe, u okviru za dijalog User Account Control kliknite na Yes da biste prihvatili promene. Ponovo unesite vaš PIN i kliknite na Confirm a zatim na OK.  
  5. Sada obratite pažnju na računar koji biste želeli da upotrebite da biste kontrolisali vaš prvi računar. Ponovite iste korake da biste instalirali potrebnu ekstenziju u Chrome pretraživač.  
  6. Kliknite na dugme Get Started u donjem delu stranice i trebali biste da vidite unos sa drugog računara.  
  7. Da biste započeli sesiju na daljinu, kliknite na naziv računaru na koji biste želeli da se povežete, unesite PIN i kliknite na Connect.  
  8. Na vrhu ekrana videćete opcije koje možete da upotrebite za kontrolu drugog računara.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272