Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Office 2003 kao od šale

Office 2003 kao od šale

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Kako da uštedite vreme prilikom otvaranja dokumenata u Wordu

Ako ste korisnik Microsoft Worda, evo jednog trika koji će vam uštedeti puno vremena prilikom otvaranja poslednjeg dokumenta na kojem ste radili.  

U ovom članku opisaćemo vam trik za dodavanje malo poznate prečice koja može da bude veoma korisna u svakodnevnom radu u Wordu. Kada kliknete na ovu prečicu odmah će se otvoriti poslednji dokument koji ste otvarali u Wordu.  Da biste kreirali prečicu za otvaranje poslednje otvaranog dokumenta u Wordu, uradite sledeće:  

  1. Otvorite Start meni.
  2. U liniju Search unesite sledeće: winword.
  3. U listi Programs kliknite desnim tasterom miša na winword.
  4. U kontekstnom meniju koji će se otvorili postavite kursor na opciju Send to…, i iz padajućeg menija izaberite Desktop (create shortcut).
  5. Na desktopu će se prikazati prečica za Word. Da biste modifikovali prečicu za otvaranje poslednje otvaranog dokumenta, kliknite desnim tasterom miša na prečicu.
  6. U kontekstnom meniju kliknite na Properties.
  7. Selektujte karticu Shortcut.
  8. U polju Target videćete unos sličan sledećem: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\WINWORD.EXE" (ovaj unos zavisi od vašeg sistema).
  9. Modifikujte ovaj unos tako što ćete dodati jedan razmak a zatim /mfile1. Tada bi unos trebao da izgleda slično sledećem: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\WINWORD.EXE" /mfile1
  10. Kliknite na OK.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari


Ovo jednostavno ne funkcionise, ili niste dobro objasnili (korak po korak). Otvorim dokument, odem na start i na Search, te imam jedino polje adrese i u njega upisem winword... koristim win XP i word 2003

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272