Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 8 Tableti

Windows 8 Tableti

Windows 8 razvoj aplikacija

Windows 8 razvoj aplikacija

Kako da zaštitite Windows 8 sistem - Firewall

Windows 8 ima ugrađen sopstveni firewall ali on ne daje korisnicima puno opcija za podešavanje kao što daju firewall-ovi drugih proizvođača.  

Windows firewall, po standardnom podešavanju, propušta sve Microsoft programe. Ali ako želite da kontrolišete koji programi daju mrežni pristup i vrstu pristupa, možete da upotrebite besplatan program pod nazivom Windows Firewall Control.  Windows Firewall Control možete da preuzmete sa adrese koja se nalazi ispod ovog članka. Fajl koji ćete preouzeti je manji od jednog megabajta. Instalacija ne zahteva nikakav unos od strane korisnika. Odmah nakon instalacije u system trayu ćete videti ikonicu Firewall. Ako kliknete desnim tasterom miša na ikonicu možete da pristupite podešavanjima i izaberete profil za Windows firewall.  

Postoje četiri profila firewalla: no filtering, low filtering, medium filtering i high filtering. Profil No filtering - isključuje Windows firewall a High filtering sprečava većinu aplikacija i servisa da pristupe Internetu osim ako je posebno omogućeno u pravilima Windows Firewalla. Ako iz kontekstnog menija izaberete opciju Manage Rules prikazaće se set pravila Windows Firewalla koja možete da modifikujete ili izbrišete.  

Ako iz kontekstnog menija izaberete opciju Control Panel otvoriće se prozor sa podešavanjima Windows Firewalla. Ovde možete da izaberete profile, podešavanja za obaveštenja, opcije za automatsko pokretanje programa, standardna podešavanja itd.  

Windows Firewall Control je mala aplikacija koju možete da prilagođavate vašim potrebama i nudi mnogo više opcija od ugrađenog Windows Firewalla.  

Windows Firewall Control: http://www.binisoft.org/wfc.php.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272