Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Abusing the Internet of Things Blackouts, Freakouts, and Stakeouts

Abusing the Internet of Things Blackouts, Freakouts, and Stakeouts

ARM® Cortex® M4 Cookbook

ARM® Cortex® M4 Cookbook

Kako funkcionišu LCoS displeji

Tečni kristal se koristi za ogroman broj različitih displeja, od kalkulatora i video projektora do laptopa, PDA i TV-a sa ravnim ekranom. Mali displeji sa tečnim kristalom (LCD) obično imaju sloj tečnog kristala između dva stakla. Veći i skuplji displeji visoke rezolucije koriste TFT tehnologiju, gde se na jednom staklenom oknu pravi više slojeva tranzistora.

LCoS (tečni kristal na slikonu) je nova mikro-displej tehnologija povezana sa LCD, ali koja ipak funkcioniše drugačije. Materija tečnog kristala ima istu strukturu kao i drugi LCD-i, ali se nanosi direktno na površinu silikonskog čipa. Elektronski drajveri koji kontrolišu ravnomerno nanošenje kristala su ugrađeni u silikon. Na taj način se na izuzetno malu površinu, na primer jedan kvadratni inč, može uneti nekoliko miliona piksela. Čip se oblaže aluminijskim slojem, što znači da je LCoS izuzetno refelektivan, a to omogućava prolazak više svetlosti. Prednost LCoS-a u odnosu na LCD je što će ista količina svetlosti primenjena na LCoS panel rezultirati jasnijom slikom.

Boje se stvaraju na različite načine. Najjednostavniji je obuhvatanje tri LCoS panela, po jedan za crveni, zeleni i plavi svetlosni element. Drugi načini podrazumevaju pikselizaciju boja, FSC (koji koristi brze elektronske prelaze na različite nijanse boja) ili točkić za skrolovanje boja.

LCoS je idealan za projekcije ili prenosive displeje. Ostale prednosti su visoka razmera kontrasta (1000:1) i odlična HDVT kompatibilna rezolucija.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272