Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Kako mobilni telefon može da vam pomogne u vanrednim situacijama

Mada zvuči neverovatno, vaš mobilni telefon može da vam spasi život, ili barem živce, u nekim situacijama. Odštampajte i sačuvajte ovu stranicu, nikad se ne zna!

Kako da bilo gde u svetu pozovete hitnu pomoć

Jedinstveni broj za vanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gde u svetu je 112. Ukoliko se nađete izvan signala vaše mreže a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će potražiti bilo koju postojeću mrežu na mestu gde se nalazite. Nakon toga će se na displeju mobilnog telefona pojaviti brojevi hitnih službi za područje u kojem se nalazite. Interesantno je da broj 112 možete da izaberete čak i kada je tastatura na vašem telefonu zaključana - probajte i sami!

Skrivena rezerva u bateriji vašeg mobilniog telefona

Zamislite da je baterija vašeg mobilnog telefona pri kraju, potreban vam je telefon, a punjač se ne nalazi kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost da angažuju rezervne kapacitete baterije. Da biste aktivirali ovu rezervu, ukucajte * 3 3 7 0 # i vaš telefon će imati 50% dopunjenu bateriju. Telefon će ovu rezervu nadoknaditi tokom sledećeg punjenja baterije.

Kako da onemogućite korišćenje vašeg mobilnog telefona ako ga neko ukrade

Prvo morate da znate serijski broj vašeg mobilnog telefona. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju ce se pojaviti 15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš mobilni telefon. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom. Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater će moći da blokira vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promeni sim-karticu.

Iako verovatno nećete dobiti nazad vaš telefon, barem ćete znati da kradljivac od njega nema nikakve koristi. Kada bi svi ovako postupali, krađa mobilnog telefona ne bi imala nikakvu svrhu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Zivojin Stamenkovic
Neverovatno, pokušao sam na N95.-ici 8 GB i nije pomoglo . U drugom pokušaju, da, i u redu je . Ovo je tačno.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272
 
     
z