Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CakePHP 2 Application Cookbook

CakePHP 2 Application Cookbook

PHP i MySQL za dinamičke veb sajtove - bukvar za nestrpljive

PHP i MySQL za dinamičke veb sajtove - bukvar za nestrpljive

Kome je namenjena knjiga PHP7, JAVASCRIPT I MYSQL

Ova knjiga je namenjena osobama koje razumeju opšti koncept World Wide Weba - treba da znaju da se ljudi povezuju na sajtove na World Wide Webu korišćenjem veb pretraživača.

Nije potrebno nikakvo drugo znanje.

U poglavljima koja su posvećena programiranju pomoću PHP-a ne zahteva se prethodno poznavanje jezika. Međutim, ako imate iskustva u drugim programskim jezicima, biće vam mnogo lakše zbog poznavanja programskih elemenata, kao što su promenljive, kontrolne strukture, funkcije, objekti i slično. Isto tako, ako ste već koristili neke baze podataka koje nisu MySQL, već posedujete solidnu osnovu za rad u lekcijama koje se odnose na MySQL.

 

Kako je knjiga organizovana

Ova knjiga je podeljena u pet delova koji odgovaraju određenim tematskim grupama. Treba da pročitate poglavlja unutar svakog dela, redom, jer se svako poglavlje nadgrađuje na informacije iz prethodnog:

- U Delu I, „Osnove veb aplikacije“, vodićemo vas od opisa komunikacije na vebu, do pisanja osnovnih PHP skriptova, i zaustavljaćemo se duž ovog puta da bismo obezbedili osnovu u HTML-u, CSS-u i JavaScriptu.

Čak i ako poznajete jednu ili više od ovih tehnologija na osnovnom nivou, treba da pročitate ova poglavlja da biste „osvežili“ znanje. Veći broj poglavlja iz ostatka knjige se nadgrađuje na lekcije iz ovih početnih poglavlja.

- Deo II, „Upotreba dinamičkih veb sajtova“, skoro u potpunosti je posvećen upotrebi i sintaksi JavaScripta, što obezbeđuje dinamiku u dinamičnim veb sajtovima; tamo gde HTML i CSS samo „stoje“ i izgledaju lepo, JavaScript „pokreće stvari“, bar dok ne dodate PHP i baze podataka u ovaj miks.

- U Delu III, „Podizanje veb aplikacija na viši nivo“, pomeramo se iz čeonog interfejsa u pozadinski interfejs aplikacija. Naučićete osnove PHP jezika, uključujući strukturalne elemente, kao što su nizovi i objekti, i naučićete kako da upotrebite „kolačiće“ i korisničke sesije u svoju korist. Ovo je takođe deo knjige u kojem ćete naučiti više nego što ste (verovatno) ikada želeli da znate o obrascima.

- Deo IV, „Integrisanje baze podataka u aplikacije“, sadrži poglavlja koja su posvećena generalnoj upotrebi baza podataka, kao, na primer, normalizaciji baze podataka i upotrebi PHP-a za povezivanje sa MySQL-om. Uključen je i osnovni SQL primer, koji sadrži funkcije i druge informacije specifične za MySQL.

- Deo V, „Početak razvoja aplikacije“, sastoji se od poglavlja koja su namenjena za izvršavanje određenog zadatka upotrebom PHP-a i MySQL-a. Projekti uključuju kreiranje foruma diskusije, osnovnog veb izloga i jednostavnog kalendara.

Na kraju svakog poglavlja nalaze se pitanja za testiranje koliko ste dobro ovladali obrađenom temom. Dodatne vežbe obezbeđuju još jedan način da primenite znanje koje ste stekli u tom poglavlju i vode vas ka korišćenju stečenog znanja u sledećem poglavlju.

KORPA ZA NARUČIVANJE.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272