Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Learn Penetration Testing

Learn Penetration Testing

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Korisni saveti za kupovinu antivirusnog programa

Šta konkretno radite na tome da spasite vaš računar od napada virusa i spyware-ova? Većina ljudi koristi antivirusne programe. Međutim, ne mogu svi antivirusni programi da se koriste za uklanjanje različitih vrsta virusa.

To znači da je veoma važno da kritički i veoma pažljivo birate antivirusni program koji ćete da koristite. U nastavku teksta daćemo vam nekoliko saveta za kupovinu antivirusnih programa koji će odgovarati vašim potrebama.

Tražite zaštitu na dva nivoa

Većina antivirusnih programa može da identifikuje računarske viruse u realnom vremenu a i da ih ukloni sa vašeg PC-ja tokom skeniranja. Zato proverite da li antivirusni program koji želite da koristite nudi ovakvu dvostruku zaštitu ili ne.

Efikasnost

Proverite da li je antivirusni program koji vas interesuje sposoban da očisti inficirane fajlove, stavi ih u karantin ili ukloni virus sa vašeg računara ili ne može. Ovo je jedan od najvažnijih aspekata koje mora da ispunjava svaki kvalitetni antivirusni program.

Intuitivnost i lakoća upotrebe programa

Nisu svi korisnici računara tehnički dobro potkovani u radu na operativnom sistemu. Ako je bilo koji antivirusni progam suviše složen za korišćenje, onda će on većini korisnika biti beskoristan i samim tim neće biti dovoljno efikasan. Probajte da izaberete takav antivirusni program koji je lak za korišćenje ali i razumljiv.

Proverite hardverske zahteve antivirusnog programa

Da bi instalirani antivirusni softver bio efikasan, on treba da radi na hardveru koji ispunjava hardversku zahteve antivirusnog softvera. Postoji dosta antivirusnih programa koji traže od vas da instalirate i dodatni softver. Najbolje je da izaberete antivirusni program koji ima minimalne hardverske zahteve.

Kupite originalni softver

Uvek kupujte originalni softver umesto piratskog. Na taj način uvek ćete moći da tražite pomoć od tima i podrške koja postoji za većinu antivirusnih programa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272