Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 8 razvoj aplikacija

Windows 8 razvoj aplikacija

Windows 8.1 za svakoga

Windows 8.1 za svakoga

Korisni saveti za Windows 8 sistem 4. deo

Aplikacije u Windowsu 8 nemaju dugme Close, ali to nije tako veliki problem kao što vam se čini na prvi pogled. Aplikacije će biti suspendovane kada se prebacite na nešto drugo i minimalno će koristiti sistemski izvor, ali ako vam bude potrebno više sistemskih resursa, aplikacije će se automatski isključiti.Naravno, sadržaj koji je bio otvoren u aplikaciji biće sačuvan tako da novim otvaranjem programa možete da nastavite tamo gde ste stali.

Ako ipak želite da zatvorite program, pomerite kursor gore na vrh ekrana. Kada se kursor promeni u ikonicu sa rukom, držite pritisnut levi taster miša i povucite ga prema dole. Na taj način aplikacija će se skupiti u umanjeni prikaz koji možete da izvučete sa ekrana da biste je zatvorili.  

Ako želite malo jednostavniji način da zatvorite aplikaciju, jednostavno pritisnite tastere Alt+F4.

Ako ne uspete iz nekog razloga, pritisnite tastere Ctrl+Shift+Esc da biste otvorili Task Manager, kliknite desnim tasterom miša u listi aplikacija i izaberite opciju End Task. Međutim, budite veoma pažljivi jer zatvaranjem nečega što ne biste smeli može da dovede do zaključavanja vašeg računara.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272