Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Kreirajte 2D animirane filmove u Flash-u ili QuickTime-u pomoću Pencila

 

Pencil je program za crtanje 2D animacija koji je besplatan ali nudi funkcije koje biste normalno pronašli samo u skupim programima kao što je Adobe Flash ili Toon Boom Studio. Pencil je dizajniran da oponaša tradicionalni proces crtanja i animacije gde animatori crtaju pojedinačne frejmove i reprodukuju ih u sekvenci ali jako velikom brzinom.

U Pencilu, počnite sa crtanjem skice na platnu pomoću ugrađenih alatki. To je prvi ključni frejm. Zatim nastavite sa crtanjem drugih frejmova i kompajlirajte ih da biste završili animaciju.

Pencil takođe podržava Onion Skins tako da možete da gledate prethodni frejm dok crtate slede. Zatim postoji i sloj kamere za dodavanje perspektive u animaciju.

Konačno, crteži ili 2D animacije koje su kreirane pomoću programa Pencil mogu da se eksportuju u različite formate uključujući SWF Flash, QuickTime MOV ili kao sekvencu fajlova PNG slika.

Pencil je dostupan za Windows, Mac i Linux platforme. On takođe radi sa Tablet PC-jima sa ekranima osetljivim na dodir.

Adresa: Pencil 0.4

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Davor
Program je jednostavan i zbog toga dobar ali imam problem sa spremanjem filma jer ga ne spremi u movie formatu. Nakon što mu da opciju da exportira u movie i dam OK ništa ne učini. Kako konvertirati *.pcl format u mpeg4 ili bilo koji drugi?

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272