Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PHP i MySQL za dinamičke veb sajtove - bukvar za nestrpljive

PHP i MySQL za dinamičke veb sajtove - bukvar za nestrpljive

PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb,  prevod 5. izdanja

PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb, prevod 5. izdanja

Laravel, za validaciju više datoteka i ostali saveti, vesti, trikovi, knjige

Pregleda (30 dana / ukupno): 23 / 1200

Pisanje koda u realnom vremenu: Projekat Freelance Job Board na platformi Laravel 5.8 + QuickAdminPanel 2019 [VIDEO]

www.youtube.com

Demonstracioni video jednostavnog projekta Laravel Freelance Job Board u kom poslodavci mogu da objavljuju poslove i da traže samostalne novinare, a kandidati mogu da ponude predloge i da budu angažovani. Obuhvata i Github spremište.

Laravel Auth: Preusmeravanje na prethodnu (planiranu) stranicu nakon registracije laraveldaily.com

Laravel Auth ima funkciju preusmeravanja prijavljenog korisnika na istu stranicu koju je ranije posetio. Na primer, ako posetite /posts automatski ćete biti preusmereni na /login, a zatim uspešno unesite svoje podatke, Laravel će „zapamtiti“ i preusmeriti vas nazad na /posts, umesto na podrazumevani /home. Ali, ovo ne funkcioniše prilikom REGISTRACIJE novog korisnika, pogledajte kako možemo to da promenimo.

Od brzine do kvaliteta u IT projektima: TDD eksperiment [VIDEO]

www.youtube.com

Razmišljanja o smeru u kojem se krećemo sa timom LaravelDaily za nove projekte. Snimićemo više ovakvih videa i podeliti ideje o tome kako se kreiraju uspešni IT projekti, ne samo pomoću Laravela.

Laravel savet dana: za validaciju više datoteka

twitter.com

Kako ljudi misle da programeri pišu kodove i realnost

twitter.com

Iz Laravel zajednice

Autentifikacija u Laravelu i radnom okviru Vue.js bez SPA pomoću Passporta

medium.com

laravel-vue-authentification.png

Ovo uputstvo će vas voditi kroz proces autentifikacije korisnika u Ajax zahtevima koje šalje front end komponenta u višestraničnim aplikacijama. Resursi: U ovom uputstvu su korišćeni sledeći resursi.

Šta su trejtovi (Traits) u PHP-u i kako se koriste

medium.com

Pre nego što razgovaramo o tome šta su trejtovi u PHP-u, prvo ćemo pogledati PHP nasleđivanje. Ako ste upoznati sa PHP-om, posebno sa OOP arhitekturom, onda ste bez sumnje potpuno svesni da je PHP jedan od jezika koji implementira jedno nasleđivanje.

Podešavanje Laravela, PHPStorma i Xdebuga… pomoću lokalnog servera

medium.com

Kada programirate vaš sledeći projekat, ponekad je bolje da počnete da koristite Laravel ugrađeni server pozivanjem php artisan servisa.

Uputstvo za korišćenje soketa u Laravel aplikaciji

medium.com

Soketi su u današnje vreme veoma popularni u razvoju veb stranica. Omogućavaju komunikaciju u realnom vremenu između pregledača klijenta i servera. Postoji mnogo slučajeva korišćenja soketa. Na primer…

Jednostavno podešavanje Hot Loadera za „Laravel – React“ pomoću Laravel Mixa medium.com

Nešto o meni: Nisam stručnjak za HMR ili za bilo šta što se odnosi na Laravel Mix, jer je ovo moja prva aplikacija sa Laravel Mixom, ali, ipak, teško ćete sami pronaći ovo rešenje, pa ga želim podeliti.

Savet za upotrebu Laravel komande ->map->only u Eloquent kolekcijama za prikupljanje više atributa

twitter.com

Kompletno podešavanje Swaggera na platformi Laravel 5.x

medium.com

Ovaj post pokriva podešavanje Darkaonline Swaggera u laravel projektu. Obavezno instalirajte composer.

Izrada Vue Front Enda za Laravel API

vegibit.com

U prethodnom članku smo izradili JSON Rest API koristeći Laravel radni okvir. U ovom uputstvu koristićemo Vuejs da bismo izradili front end koji može da koristi API koji već imamo.

Private Packagist for Vendors

blog.packagist.com

Ako prodajete PHP pakete, najlakši način je da sada vašim korisnicima ponudite instaliranje Composer paketa pomoću proizvoda Private Packagist for Vendors. Dobijate jedinstveni URL i token za autentifikaciju za svakog korisnika koje mogu koristiti u datoteci composer.json da bi instalirali pakete.

Izrada Lumen API-ja bez servera pomoću AWS Lambda i DynamoDBI-a

link.medium.com

U svom prethodnom postu objasnio sam kako da pokrenete Lumen Laravel bez servera na AVS-u , pomoću prilagođenog PHP runtime-a. U ovom postu ću pokazati kako se izrađuje RESETful API bez servera u Lumen Laravelu za dodavanje, brisanje…

Reddit: Primeri Laravela u stvarnom svetu?

www.reddit.com

Može li neko preporučiti spremišta koja prikazuju Laravel projekte u stvarnom svetu? Kreirao sam nekoliko velikih Laravel projekata i želeo sam da vidim kako drugi kreiraju stvari, kao što su: strukture mapa, dizajn kontrolera, posrednički program itd...

goldspecdigital/oooas

github.com

Objektno-orijentisani pristup za generisanje OpenAPI specifikacija implementiran u PHP-u. Možete izgraditi API specifikaciju koristeći nepromenljive PHP klase, a zatim obaviti izvoz specifikacije u JSON-u (ili YAML-u uz pomoć drugog paketa).

Debagovanje Webhookova

alexrusin.com

Webhook je HTTP povratni poziv, koji se pojavljuje kada se nešto desi (kada resurs promeni svoje stanje). Webhookovi obezbeđuju način za izradu aplikacija vođene događajem da biste bili obavešteni o promenama. Mailroom alatke (Mailroom server i Mailroom Clerk klijent) vam pomažu da rešite te probleme.

Laravel Views sada podržava html kao tip datoteke u verziji v5.8.18

laravel-news.com

Druga konferencija Laracon Australia održava se od 31. oktobra do 1. novembra 2019. godine. Prijavite se da biste bili prvi…

Reddit: Da li sam podložan CSRF napadima ako koristim podrazumevanu autentifikaciju zasnovanu na sesiji u AJAX-u?

www.reddit.com

Dakle, koristim podrazumevanu ugrađenu autentifikaciju zasnovanu na sesiji koja se isporučuje sa Laravelom. Sajt nije baš SPA, ima više stvarnih ruta, ali svaka stranica je na neki način mini SPA.

Kako da kreirate sopstvene Artisan komande u Laravelu

link.medium.com

Drugo, moramo da promenimo potpis za našu komandu. Peto, sada je vreme za testiranje naše komande. Otvorite datoteku evidencije unutar datoteke storage/logs/laravel.log, a zatim dodajte tekst // za testiranje.

Jednostavni API koji koristi Laravel 5.8

link.medium.com

Pomoću Terminala promenite direktorijum u kome obično čuvate svoje projekte ili kod. Unesite komande koje su prikazane u nastavku da biste pokrenuli vaš Laravel projekat.

Dodajte API ključeve u Laravel modele pomoću paketa Laravel Keyable

laravel-news.com

Laravel Keyable je paket autora Lirana Cohena koji omogućava da dodate API ključeve svakom modelu i da pridružite dolazne zahteve sa njihovim odgovarajućim modelom. Takođe možete koristiti pravila za autorizaciju zahteva.

Pregled obaveštenja o novim porukama u Laravelu je postao lakši

sampo.co.uk

Od verzije Laravel 5.8.16 MailMessage klasa koja je kreirana pomoću opcije Mail Notification implementira Renderable interfejs. To čini pregled u pregledaču radi testiranja mnogo jednostavnijim. Umesto da uradite mnogo toga da biste postigli ono što je potrebno, sada možete uraditi ovo:

Detaljni prikaz komande git rebase

git-rebase.io

Jedna od Gitovih osnovnih dragocenosti je mogućnost uređivanja istorije. Za razliku od sistema za upravljanje verzijama koji istoriju tretiraju kao „sveti zapis“, u git-u možemo promeniti istoriju tako da odgovara našim potrebama.

nunomaduro/phpinsights

github.com

PHP Insights je kreirao i održava Nuno Maduro i savršena je polazna tačka za analizu kvaliteta koda PHP projekata. Pažljivo je izrađen da bi pojednostavio analizu vašeg koda direktno sa terminala.

ORIGINAL

Laravel - Radni okvir za izradu modernih PHP aplikacija, prevod 2. izdanja

Laravel: Up & Running, 2nd Edition A Framework for Building Modern PHP Apps
LINK KA KNJIZI I KORPA ZA NARUČIVANJE


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272