Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Briljantno HTML5 i CSS3

Briljantno HTML5 i CSS3

ReactJS by Example- Building Modern Web Applications with React

ReactJS by Example- Building Modern Web Applications with React

MongoDB nedeljni pregled

Pregleda (30 dana / ukupno): 13 / 318

MongoDB Atlas ima mogućnost učitavanja primera podataka za lakše učenje — Atlas, servis MongoDB baze podataka kojom upravlja MongoDB sada uključuje funkciju “Load Sample Data” koja vam omogućava da lakše naučite upotrebu ovog servisa. Postoji šest skupova podataka (uključujući i kolekciju brodoloma sa geolokacijskim podacima) od ukupno 350MB koje možete da upotrebite za učenje, uključujući i upotrebu grafikona da biste ih vizualizovali.

dbKoda: Nezvanični IDE otvorenog koda za MongoDB — Građen na osnovi JavaScripta i Electrona, dbKoda uključuje veoma boga editor za tekst za upite, koji sadrži opcije za automatsko završavanje i isticanje sintakse, komandnu tablu za performansu u realnom vremenu, pomoćne programe za importovanje i eksportovanje i tako dalj. Upravo je izdata verzija Version 1.1 .

Eliotov nedeljni izazov iz sveta MongoDB - 5. nedelja — Izdati su novi MongoDB CTO Eliot Horowitzovi nedeljni izazovi. Ovaj put ćete koristiti 'JAM' (što je skraćenica za JavaScript, APIs i Markup) stek za izgradnju statičnog veb sajta zasnovanog na bazi podataka.

Da li ste vi sledeći MongoDB sertifikovani profesionalac godine? — Već nekoliko godina MongoDB dodeljuje specijalna priznanja za izabrane MongoDB sertifikovane profesionalce. Ispričajte svoju priču (pošaljite je do petka, 31.maja) i ako ste izabrani biće vam plaćeni troškovi za MongoDB World 2019. A ako još niste MongoDB sertifikovani profesionalac, možete saznati šta vam je potrebno da biste se pripremili za 2020 ;-)

MongoDB Atlas sada ima ravnopravno udruživanje privatne mreže za Azure i GCP, plus dva nova regiona  — Dobra vest ako želite da hostujete MongoDB bazu podataka u Johanesburgu ili Cirihu.

Validacija JSON šeme: Provera nizova — Recimo da skladištite niz stavki ali želite da postavite validaciju za njihove sadržaje (na primer, jedinstvenost), pa pogledajte kako validacija JSON šeme može da vam pomogne.

Izgradnja GraphQL API-a pomoću Kotlina, Spring Boota i MongoDB — Odličan tutorial o izgradnji modernog API-a zasnovanog na GraphQL-u povrh MongoDB baze podataka pomoću Kotlina, fleksibilnog JVM jezika (koji Google sada preporučuje svim Android programerima umesto Java-e).

Reaktivne transakcije pomoću Springa — Uključuje upotrebu podrške za transakcije verzije MongoDB 4. Za Java programere.

Kako Cisco primenjuje MongoDB za vremenske nizove podataka  — U ovom članku ćete moći da ‘reprodukujete’ razgovor sa MongoDB World 2018 konferencije što će vas zainteresovati za ovogodišnji događaj.

graphql-codegen: Generator GraphQL koda — Alatka koja generiše kod iz GraphQL šeme, uključujući i MongoDB.

mongodbshell: Jednostavno upotrebite MongoDB iz Python komandnog okruženja  — Python komandno okruženje obezbeđuje odlično okruženje za Python programere da koriste MongoDB koji obezbeđuje dodatne pomoćne programe.

Restgoose: REST API radni okvir vođen modelom za MongoDB baze podataka — Predstavlja MongoDB bazu podataka putem REST API-a vođenim samim modelom, što smanjuje šablonski kod potreban za pisanje jednostavnih krajnjih tačaka. Za veći deo zadataka koristi uvek odličan Mongoose ODM.

Spruce: Mala platforma za društvene mreže otvorenog koda koju pokreće Node.js i MongoDB

ReactiveMongo: Reactive MongoDB drajver za Scala

Data Driven Drilling and Production – Houston, Texas (Jun 11-12) — Ako ste uključeni u energetsku industriju u Teksasu, ovaj događaj je upravo za vas, jer opisuje kako MongoDB može da vam pomogne da analizirate ogromnu količinu podataka sa kojima raspolaže energetksa industrija.

MongoDB World 2019 – NYC, USA (Jun 17-19) — Tri dana učenja, umrežavanja i izgradnje i saznaćete šta je sledeće što se planira za MongoDB.

MongoDB London – London, England (Septembar 25) — Jednodnevni edukativni događaj za postojeće i nove korisnike MongoDB sa CTO-om i koosnivačem Eliot Horowitzom.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272