Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

HTML5, CSS3 I JavaScript za razvoj veb strana

HTML5, CSS3 I JavaScript za razvoj veb strana

Mastering Angular 2 Components

Mastering Angular 2 Components

Node informator

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 286

Kako je npm bezbednosni tim osujetio kriminalnu zaveru — Pre nekoliko meseci, event-stream paket je bio kompromitovan u pokušaju napada na novčanike kripto valuta korisnika i potencijalna pljačka je bila previše izazovna za skup lopova koje je osujetio bezbednosni tim npm, Inc.-a.

THE NPM BLOG

npm prelazi prekretnicu od milion paketa — Ne samo da je Node.js 10 godina star, već se slučajno to poklopilo i sa 1 milionom npm paketa (mada će npm-ov 10.rođendan biti tek sledeće godine). Prema glasinama, 23% paketa pripada Sindre Sorhusu.

LIRAN TAL

Izmerite zdravlje i performanse Node aplikacije pomoću Datadog APM-a — Pomoću Datadoga ćete dobiti detaljne podatke o performansi iz Node.js aplikacije i osnovne infrastrukture. Isprobajte Datadog besplatno.

DATADOG

Izdata je verzija Node v12.4.0 (Current)  — Brzina izdavanja Node verzija i dalje ne prestaje da impresionira. Ovaj put, možete da promenite podrazumevano vreme isteka HTTP server priključka (od 2 minuta) upotrebom oznake --http-server-default-timeout , Node-ova dokumentacija zasnovana na JSON-u (primer) je sada stabilna i sada možete da upotrebite oznaku --heap-prof da biste pokrenuli V8 program za optimizaciju dinamičke memorije i ispišete rezultate na disk, prilikom zatvaranja.

NODE.JS FOUNDATION

node-libcurl 2.0: libcurl Povezivanje za Node — libcurl je veoma moćan i dobro uspostavljen način preuzimanja podataka iz URL-ova iz brojnih protokola. U verziji 2.0.0, isključena je podrška za Node 4 i 6, dodata je verzija Node 12, zajedno sa mnogim ispravkama i poboljšana je podrška za funkcije libcurl-a.

JONATHAN CARDOSO MACHADO

Prebacite se sa Mediuma na sopstveni blog u roku od nekoliko minuta — Ovo je Node projekat, ali ga uglavnom predstavljam jer bih voleo ako bi više ljudi sa kojima smo povezani koristili sopstveni blog umesto noćne more, odnosno Mediuma. Ovde je primer krajnjeg rezultata, ali ga možete prilagoditi sopstvenom ukusu.

MATHIEU DUTOUR

10 godišnja istorija Node.js-a na vremenskoj liniji — Prošle nedelje smo proslavili Node-ov deseti rođendan, i sada je i RisingStack ažurirao istoriju Node.js-a. Dokle smo stigli!

GERGELY NEMETH

Poslovi

Node.js Developer u X-Team-u (udaljeno) — Pridružite se najenergičnijoj zajednici programera. Radite sa bilo koje lokacije sa vodećim svetskim brendovima.

X-TEAM

Oglasite novi Dev posao na Vettery-u — Vettery je specijalizovan za tehničke uloge i potpuno je besplatan za korisnike koji traže posao.

VETTERY

Tutoriali

Kako da simulirate servise pomoću Mountebanka i Node-a — Simuliranje servisa je kod koji simulira servis koji još nije dostupan (ili je nepogodan za često pozivanje) za testiranje aplikacije. Upotreba Mountebanka je moćan način da ih kreirate.

DUSTIN EWERS

Vodič za pokretanje sopstvenog sistema za proveru identiteta čvora — Pravi naslov je “Ne treba vam passport.js”  ali iako je dobra vežba implementiranje sopstvenog sistema za proveru identiteta da biste razumeli sve detalje, posrednički program kao što je Passport olakšava ovaj proces.

SANTIAGO QUINTEROS

Trening: Node.js i Serverless (11. jun)

NODESOURCE

Kako da 'potvrdite' Electron aplikaciju za macOS — Ako želite da se Electron aplikacije koje ste kreirali pokreću na macOS-u bez ikakvih problema, ovo je članak koji morate da pročitate.

KILIAN VALKHOF

Kako da napišete testove s kraja na kraj za Next.js Aplikacije — Next.js je popularan React radni okvir za PWA-ove i aplikacije koje renderuje server.

BUTTERCMS

Moja omiljena git “puškica” — Nije specifična za Node, ali smo naišli na nju pre nekoliko nedelja i čuvali je za “tihu” nedelju jer je prilično korisna.

BEN NADEL

Kod i alatke

AVA 2.0: Moćan program za pokretanje testa za Node — AVA je popularan izbor za testiranje sa svojim konciznim API-jem, izolovanjem procesa i detaljnim ispisom grešaka. Verzija 2.0 ima nekoliko značajnih promena i ova verzija je blago poboljšana verzija 1.0.

AVA

Ograničenje učestalosti za Express: Osnovni posrednički program za ograničavanje učestalosti za Express.js — Ograničite ponovljene zahteve za javne API-je ili osetljive krajnje tačke kao što je resetovanje lozinke.

NATHAN FRIEDLY

Bezbedno izdajte nove funkcije u Nodeu pomoću Optimizely Rolloutsa — Isporučite brže uz manje rizika. Preuzmite besplatne oznake funkcija za trenutno uključivanje i isključivanje funkcija bez razmeštanja.

OPTIMIZELY ROLLOUTS

Komponenta bez servera za prepisivanje audio snimka sačuvanog u S3 memorijskoj jedinici — Šablon i funkcija za pretvaranje S3 memorijske jedinice audio snimka u S3 memorijsku jedinicu prepisa putem AWS Lambda-e i Amazon Transcribe-a.

ALEXANDER SIMOVIC

MQTT.js: MQTT klijent za Node i pretraživač — MQTT je protokol za poruke i obično je povezan sa IoT-om. Novo izdanje ove nedelje dodaje podršku za MQTT 5.

MQTT.JS

node-gitlab: GitLab API biblioteka sa kompletnom API podrškom

JUSTIN DALRYMPLE

Kod za kopiranje Subreddita pomoću Puppeteera — Ne treba ovo da radite jer Reddit ima odličan API (uključujući i javno dostupne JSON verzije većine stranica) ali ovo skladište vam može pomoći ako želite Puppeteer primer za vežbu.

PETROS KYRIAKOU

 

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272