Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Access 2007 na dlanu

Access 2007 na dlanu

Popust cena: 1320 rsd

O virusima 5/5 – Kako da znam da li imam crva ili neki virus?

Kada otvorite i pokrenete zaraženi program, možda nećete znati da ste se zarazili virusom. Vaš računar može da uspori, da prestane da reaguje ili sistem može početi da pada i da se ponovo pokreće svakih nekoliko minuta. Ponekad virus napada datoteke koje su vam potrebne za konfigurisanje računara. U tom slučaju može da se desi da pritisnete dugme za uključivanje računara i ugledate samo prazan ekran.

Svi ovi simptomi su uobičajeni znaci da vaš računar ima virus. mada bi mogli biti izazvani i hardverskim ili softverskim problemima koji nemaju nikakve veze sa virusima.

Obratite pažnju na poruke sa upozorenjem da ste poslali e-poruku koja je sadržala virus. To bi moglo da znači da je virus naveo vašu e-adresu kao pošiljaoca zaraženih e-poruka. To ne znači obavezno da vi imate virus. Neki virusi imaju mogućnost falsifikovanja adresa e-pošte.

Ukoliko ne ažurirate antivirusni softver redovno, nema sigurnog načina da znate da li imate ili nemate virus. Ukoliko nemate ažuriran antivirusni softver ili želite da instalirate antivirusni softver druge kompanije, posetite našu stranicu za preuzimanje bezbednosnog softvera.

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272