Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Android

Ukupno: 73, strana 3 od 4

Kako da isključite Google Hangouts notifikacije i blokirate kontakte na Android uređaju

 

 

 

Koristite li Google Hangouts na vašem Android uređaju?   Ako neprekidno dobijate obaveštenja o konverzaciji ili od osobe na Google Hangouts, možete da isključite obaveštenja i blokirate osobu.   Da biste to uradili na Android uređaju, uradite sledeće:   Otvorite Google Hangouts aplikaciju na Android telefonu. Kada se aplikacija otvori, kliknite na konverzaciju koju želite da uklonite ili na kontakt koji želite da blokirate. Kliknite na dugme Menu a zatim izaberite opciju People & options. Na ekranu People & options videćete opciju na vrhu koja vam omogućava da isključite obaveštenja. Druga opcija je opcija za blokiranje osobe iz aktuelnog razgovora. Ako učestvujete u grupnom četovanju, videćete više od jedne opcije za blokiranje. Kliknite na osobu koju želite da blokirate. Prikazaće se upozorenje na ekranu sa pitanjem da li ste sigurni da želite da blokirate osobu. Da biste nastavili, kliknite na opciju Block Person. Ako kasnije želite da odblokirate osobu, kliknite na meni a zatim izaberite opciju Settings. Izaberite nalog Hangout koji koristite. Na stranici sa podešavanjima skrolujte do dna i izaberite opciju Blocked people. Potražite osobu koju želite da odblokirate i kliknite na odgovarajuće dugme Unblock.
 
   

Kako da izbegnete preglasne ring tonove na Android uređaju

 

 

 

Biranje glasnoće ring tona može da bude prilično teško jer ne postoji jedno podešavanje koje odgovara svakom okruženju u kojem se nalazite.   Možda glasnoća koja vam odgovara kod kuće nije dovoljno glasna kada se nalazite u gradskom prevozu, a preglasna je za vašu kancelariju. Intelligent Ringer možete da upotrebite za podešavanje glasnoće ringtona u skladu sa ambijentom u kojem se nalazite.   Da biste izbegli neprijatno glasno zvonjenje vašeg Android telefona, uradite sledeće:   Preuzmite Intelligent Ringer. Pokrenite program i kliknite na dugme Menu a zatim kliknite na Settings. Sva podešavanja su prilično jasna. Skrolujte dole i konfigurišite maksimalnu i minimalnu glasnoću zvonjenja telefona. Podešavanje Minimum upotrebite da biste konfigurisali koliko da rington bude glasan i mirnoj situaciji, a Maximum za glasna mesta. Da biste izbegli da svaki put pokrećete aplikaciju, potvrdite opciju Start on boot. Upotrebite opcije za kalibraciju da biste podesili nivo glasnoće. Kada smatrate da je prikazani audio zvuk glasan i da predstavlja vaše glasno okruženje kliknite na dugme Noise. Isto uradite i za okruženje koje smatrate tihim i mirnim. Kliknite na dugme Silence. Kliknite na OK a zatim na Done. Kliknite na dugme Start.   Ikonica će biti prikazana tako da znate da je aktivna aplikacija Intelligent Ringer.
 
   

Kako da izbrišete sistemske aplikacije na Android uređaju

 

 

 

Android telefoni često dolaze sa dodatnim aplikacijama od proizvođača telefona.   Ono što je sigurno je da vam neće biti potrebne sve aplikacije i one su često pokrenute u pozadini i troše bateriju vašeg telefona. Srećom, možete jednostavno da ih izbrišete.   Android ima mogućnost isključivanja sistemskih aplikacija, međutim, neke od aplikacija ne mogu da se isključe na uobičajeni način.   Da biste izbrisali sistemske aplikacije na Android telefonu, uradite sledeće:   Pokrenite aplikaciju Play Store na vašem telefonu. Potražite aplikaciju Root Browser i instalirajte je. Pokrenite aplikaciju Root Browser i zatražiće se od vas da preuzmete pomoćne programe koji su potrebni za aplikaciju. Kliknite na Yes. Prilikom prvog pokretanja, otvoriće se Root direktorijum. Potražite system > apps direktorijum koji sadrži sve apk fajlove za instalirane aplikacije na vašem telefonu. Potražite apk fajl za aplikaciju koju želite da izbrišete držite prst duže na njemu da biste otvorili kontekstni meni. Kliknite na Delete ili Rename. Kliknite na OK da biste snimili promene.   Program će biti uklonjen iz liste aplikacija.
 
   

Kako da jednostavno izbrišete emailove na Android telefonu

 

 

 

Pored tradicionalnog metoda za brisanje emailova, Gmail za Android nudi brži način da se oslobodite neželjenih emailova.   Ova opcija, međutim, nije aktivirana po standardnom podešavanju, ali ćemo vam mi u ovom članku pomoći da je aktivirate.   Da biste aktivirali opciju za jednostavno brisanje emailova u Gmailu za Android, uradite sledeće:   Otvorite Gmail aplikaciju. Pritisnite dugme za meni na telefonu i izaberite Settings iz Gmail-ove liste menija. Na stranici Settings pritisnite opciju General settings. Potražite opciju “Swiping conversation list” i kliknite na nju da bi vam se prikazale opcije koje nudi. Kada se na ekranu otvori opcija “Swiping conversation list” kao standardnu akciju izaberite opciju Always deletes. Kada izaberete ovu opciju prozor će nestati a promene će biti snimljene. Vratite se u inbox Gmaila i testirajte rezultat.   Ako se kasnije predomislite, uvek možete da se vratite i isprobate neko drugo podešavanje.
 
   

Kako da konfigurišete brojeve za brzo pozivanje na Android uređaju

 

 

 

Brzo pozivanje je veoma korisna funkcija koja vam omogućava da pozovete nekog iz liste kontakata pritiskom na jedan broj na tastaturi.   Ova funkcija je dostupna na većini mobilnih telefona, i verovatno ste je koristili i pre nego što ste kupili Android uređaj. Naravno, ovu funkciju imaju i pametni telefoni.   U ovom članku pokazaćemo vam kako da konfigurišete ovu funkciju na Android telefonu.   Da biste konfigurisali brzo pozivanje na Android uređaju, uradite sledeće:   Kliknite na App koji se obično nalazi na dnu menija. Kliknite na taster menija na telefonu da biste otvorili meni App. Kliknite na Speed dial. Na stranici Speed dial setting, izaberite bilo koji broj sa znakom plus kojem biste želeli da dodelite telefonski broj. Možete da upotrebite brojeve od 2 do 9. Broj1 je samo za govornu poštu. Za svaki broj na koji kliknete, bićete preusmereni na adresar da izaberete kontakt koji želite da ubacite u brzo pozivanje. Možete da skrolujete kroz listu da biste pronašli broj koji želite. Kada pronađete broj koji želite da ubacite u brzo pozivanje, kliknite na njega da biste mu dodelili broj. Ponovo ćete biti prebačeni na stranicu Speed dial setting page. Da biste brzo pozvali osobu koju ste izabrali, otvorite App meni i držite pritisnut broj koji ste dodelili datom kontaktu.
 
   

Kako da kreirate jednostavne podsetnike na Android uređaju

 

 

 

Koliko često pogledate svoj mobilni telefon? Kada biste izbrojali, iznenadili biste se koliko je to često radite. Zato, je to odlično mesto za postavljanje različitih podsetnika.   Notif je pomoćni program za Android 4. 1 koji će vam pomoći da kreirate jednostavne podsetnike na vašem telefonu, ili tabletu. Notif vam omogućava da kreirate tri vrste podsetnika.   Tekstualni podsetnici   Tekstualni podsetnici su jednostavna obaveštenja koja su odavno prisutna u Android uređajima – ikonica, naslov i neki tekst. Notif dolazi sa ograničenim brojem ikonica ali su one sve lepe i jasne.   Podsetnik sa slikom   Druga kartica u Notifu vam omogućava da jednostavno kreirate podsetnike sa slikom. Možete da izaberete sliku iz vaše galerije slika ili da snimite novu. Ostale stavke za kreiranje podsetnika su iste kao i za tekstualni podsetnik.   Podsetnik - lista   Ovi podsetnici su odlični za kreiranje liste kada idete u kupovinu ili neke druge aktivnosti koje imaju puno detalja. Klikom na listu možete da premeštate stavke ili da dodajete nove. Interfejs je veoma jednostavan i efektan.   Notif vam nudi i prikaz History gde pomoću samo jednog klika možete da vidite sve prošle podsetnike. U besplatnoj verziji programa možete da vidite prethodnih deset stavki, mada podsetnici sa slikom nisu uključeni u listu.   Podešavanja za ovaj pomoćni program možete da vidite na jednom ekranu i možete da izaberete željenu temu i nekoliko standardnih podešavanja za početni ekran koja olakšavaju kreiranje podsetnika.
 
   

Kako da kreirate ringtone za Android

 

 

 

Nije teško postaviti željeni ringtone na vaš Android mobilni uređaj, ali ako želite možete da ga kreirate i sami.   Ringtone Slicer je mali audio editor koji vam olakšava da izaberete pesme ili ponavljanje melodije za vaš telefon, da isečete neželjene delove pesme, i da ih upotrebite kao sopstveni ringtone.   Ringtone Slicer vam omogućava da izaberete bilo koji fajl sa vaše SD kartice i učitate ga u editor da biste ga modifikovali. Originalni fajl se neće menjati, a modifikovani fajl će biti postavljen pored originalnog kada završite njegovo modifikovanje.   Ova aplikacija je veoma jednostavna za upotrebu i besplatna je. Odlična je za sve zvukove na telefonu i prilično koristan audio editor za Android.   Ringtone Slicer
 
   

Kako da modifikujete Quick Settings panel na Android uređaju

 

 

 

Na Quick Settings panelu Android uređaja predstavljen je nov način centralizovanja često upotrebljavanih podešavanja.   Po standardnom podešavanju prikazani su zadaci koje najčešće upotrebljavate, ali ako želite možete da preuredite stavke ili da ih zamenite nekim drugim stavkama.   U ovom članku pokazaćemo vam kako da to jednostavno uradite. Quick Settings meni možete da otvorite tako što ćete povući prstom dole na desnoj strani linije Notification.   Ako želite da modifikujete panel Quick Settings na Android uređaju, uradite sledeće:   Otvorite App drawer i otvorite odeljak Settings. Izaberite opciju System. Kliknite na Quick Settings panel. Skrolujte dole do odeljka Static tiles i kliknite na Tiles and layout. Prikazaće se panel sa aktuelnim podešavanjima. Da biste dodali novu stavku, kliknite na Add. Iz liste potražite stavku koju želite da dodate, kliknite na nju. Stavka će odmah biti postavljena na panel. Ako sa panela želite da izbrišete stavke koje vam nisu potrebne samo ih prevucite na stavku Delete. Ako želite da promenite redosled stavki, prevucite stavku kojoj želite da promenite poziciju i otpustite kada se nađe na odgovarajućem mestu.
 
   

Kako da na Windows sistemu dobijete obaveštenja sa Android uređaja

 

 

 

Prilikom rada na računaru, možete da dobijate obaveštenja sa vašeg Android uređaja.   Obaveštenja koja dobijate na vaš Android uređaj ne treba da ometa vaš rad na računaru. DeskNotifier će prebaciti sva obaveštenja sa Android uređaja na vaš račuanar.   Ako radite na nekom važnom projektu duže vreme jednostavno isključite zvuk na vašem telefonu da vas ne bi uznemiravao, a obaveštenja možete da dobijete direktno na računar.   Evo šta je potrebno da uradite:    Preuzmite Windows app i Android app i instalirajte ih.   Prvi put kada pokrenete Android aplikaciju, potrebno je da je uključite u podešavanjima Accessibility.   Prvi put kada pokrenete Windows aplikaciju trebaćete da podesite neke osnovne opcije kao što je jezik, i da li da se aplikacija automatski pokrene prilikom uključivanja računara.   Takođe, potrebno je da unesete IP adresu vašeg Android uređaja svaki put kada pokrenete aplikaciju ili možete da povežete uređaje USB kablom. Kada ste podesili aplikacije, na vašem Windows sistemu prikazivaće se obaveštenja sa Android uređaja. Ono što je interesantno, možete i sa računara da odgovorite ili pošaljete SMS tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ikonicu DeskNotifier i iz kontekstnog menija izaberite opciju New SMS.
 
   

Kako da napravite snimak ekrana na Android uređaju

 

 

 

Sa Androidom 4. 0 Google je vratio mogućnosti kreiranja snimka ekrana.   To omogućava korisniku da napravi snimak bilo kog ekrana na Android 4. 0/ICS uređaju. Ovo može da bude prilično interesantno. Na primer, ako vam je prijatelj poslao smešnu poruku, možete da snimite ekran i sačuvate je kao sliku.   Prethodno je snimanje ekrana na Android uređaju bio prilično komplikovan zadatak. U novoj verziji Androida, ovaj zadatak je jednostavan i već je postao veoma popularan.   Da biste napravili snimak ekrana na Android uređaju, uradite sledeće:   Na Android 4. 0 / ICS telefonu, otvorite ekran koji želite da snimite kao sliku. Zatim pritisnite i držite pritisnutim dugmad Volume Down i Power, otprilike 2-3 sekunde. Napraviće se snimak ekrana, a slika će biti sačuvana u direktorijumu Gallery > Screenshots. Na memorijskoj kartici telefona, slika će biti sačuvana u direktorijumu Pictures/Screenshots.
 
   

Kako da ograničite prikazane kontakte u adresaru Android telefona

 

 

 

Kada na Android telefon dodate više Google naloga, kontakti sa tih naloga će automatski biti sinhronizovani i prikazani u adresaru telefona.   Možda vam nisu potrebni svi ovi kontakti, ali ono što je sigurno, previše kontakata je teško organizovati. Srećom, možete da prikažete kontakte samo sa naloga po vašem izboru ili čak da ih pomešate.   Ako želite da podesite koji će kontakti biti prikazani u adresaru na Android telefonu, uradite sledeće:   Pokrenite aplikaciju Contacts na vašem Android uređaju. Kada je aplikacija učitana, pritisnite taster Menu na telefonu i izaberite Contacts to display from the list. U odeljku Contacts to display izaberite nalog koji želite da prikažete. Android uređaj će prikazati samo one kontakte koji se nalaze unutar izabranog naloga. Ako želite da prikažete kontakte iz više od jednog naloga istovremeno, izaberite Customize. Kliknite na malu strelicu na početku linije emaila da biste prikazali izbor opcija i izaberite opcije koje želite. Kada završite kliknite na OK da biste snimili podešavanja. Kada se vratite u adresar videćete da je prikazan u režimu Custom. Ako izaberete da prikažete kontakte samo sa jednog određanog naloga, videćete izlistan samo taj nalog.
 
   

Kako da otkrijete koje aplikacije su pokrenute na Android uređaju

 

 

 

Možda ste primetili da vam baterija mobilnog telefona ne traje dugo kao nekada.   Ako baterija vašeg Android telefona ne traje onoliko koliko biste vi to želeli, treba da proverite aplikacije koje su instalirane jer one možda sprečavaju isključivanje ekrana što će skratiti i vreme trajanja baterije.   Wakelock Detector je besplatna aplikacija koja vam može pomoći da proverite koje su to aplikacije pokrenute na vašem Android uređaju. Veoma je interesantno da ova aplikacija neće isključiti pokrenute aplikacije ali će omogućiti gašenje ekrana.   Da biste otkrili koje su aplikacije pokrenute na Android uređaju, uradite sledeće:   Preuzmite aplikaciju Wakelock Detector. Pokrenite aplikaciju i prikazaće se lista aplikacija koje sprečavaju gašenje ekrana. Dugme sa desne strane možete da upotrebite za promenu redosleda prikazanih aplikacija. Možete da kliknete na App Info da biste pregledali detalje kao što su veličina aplikacije. Dugmad Open i Playstore otvaraju aplikaciju i relevantnu stranicu u Google Play-u. Pored svake opcije videćete broj pokrenutih primeraka što je odličan način da vidite koja funkcija, koje aplikacije sprečava gašenje ekrana vašeg telefona. Ako želite da vidite upotrebu  baterije od strane drugih sistemskih komponenti, kliknite na Menu a zatim na Settings. Uključite opciju Advanced mode.
 
   

Kako da podesite temu aplikacije za poruka na Samsung Androidu

 

 

 

Da li volite kada je vaš telefon potpuno prilagođen vama?   Aplikacija za poruke na Samsung Android telefonu dolazi sa običnim korisničkim interfejsom, što mnogi korisnici smatraju dosadnim nakon nekog vremena. Ako želite, vi to možete da promenite veoma jednostavno.   U ovom članku opisaćemo kako da prilagodite temu, promenite pozadinu i dobijete potpuno novi, osvežen izgled aplikacije za poruke.   Uradite sledeće:   Otvorite aplikaciju Messaging koja se nalazi na dnu ekrana. Kliknite na dugme Menu da biste otvorili meni aplikacije. Kliknite na Settings. U odeljku Display na vrhu ekrana videćete dve opcije: Bubble style, i Background style. Kliknite na Bubble style a zatim izaberite stil koji želite. Kada izaberete željeni stil, vratite se na ekran Settings i kliknite na Background style. Izaberite željenu pozadinu ili kliknite na ikonicu sa fotografijom da biste dodali svoju fotografiju kao pozadinu.
 
   

Kako da podesite vreme za isključivanje muzike na Android uređaju

 

 

 

Da li volite da slušate muziku i da vas ona uspava?   Ako volite da slušate muziku dok ne zaspete jedini problem je što vam je potreban neko ko će isključiti vaš Android uređaj. Pronašli smo aplikaciju koja će isključiti vaš Android uređaj nakon što zaspete.    Music Off za Android kontroliše pokrete vašeg tela koristeći akcelerometar vašeg telefona da bi procenio da li ste zaspali.   Kada aplikacija proceni da ste zaspali polako smanjuje glasnoću u toku od nekoliko minuta i zaustavlja muziku. Naravno, uvek možete da podesite tajmer, ali ovo je mnogo interesantnije.   Music Off
 
   

Kako da postavite digitalni potpis na dokument na Android uređaju

 

 

 

Ako ste često u situaciji da treba da potpišete važne dokumente dok ste u pokretu i da ih pošaljete bez gubljenja previše vremena, postoje odlični fax servisi koji vam mogu pomoći.   Hellofax je veoma popularan fax servis koji je dostupan i za web i za mobilnu platformu. Kompanija je sada izdala i HelloSign za Android uređaje koji pomaže korisnicima da dodaju digitalne potpise i još neke elemente postojećim dokumentima, direktno sa telefona.   Dodavanje potpisa i drugih elemenata je veoma jednostavno, jer aplikacija ima veoma razumljiv korisnički interfejs. Moguće je dokumentima dodati četiri elementa – Signature, Text, Check Mar i Current Date – koje možete da pronađete na dnu prozora aplikacije.   Sve što treba da uradite je da kliknete na dugme Signature i kliknete na mesto u dokumentu gde želite da postavite potpis. Potpis i ostali elementi koji su dodati u dokument mogu da se pomeraju i promenite im veličinu u zavisnosti od razmeštaja dokumenta.   Kada završite dodavanje potpisa, kliknite na dugme Done u gornjem desnom uglu prozora što će odmah importovati dokument u vaš email program da biste mogli da pošaljete dokument.   HelloSign za Android
 
   

Kako da preuzmete Firefox 14 za Android

 

 

 

Firefox za Android 14Najviše promena koje su urađene su za najnoviju verziju Androida 4. 0 Ice Cream Sandwich. Novi korisnički interfejs. Podrška za Flash. NAPOMENA: Ukoliko ste posedovali prethodnu verziju, vaš Android tablet ili pametni telefon će vas obavestiti da postoje ažuriranja softvera. Klikom da prihvatate ažuriranje, odlazite na stranu Google Play. PREUZIMANJE SA GOOGLE PLAY.
 
   

Kako da prilagodite veličinu stranice u Android Browseru

 

 

 

Iako većina web sajtova imaju jedinstvene verzije za mobilne uređaje, mnogi korisnici radije pregledaju verzije za računar.   Razlog za to je što verzije za računar obično imaju mnogo više funkcija od verzija za mobilne uređaje. Međutim, pregledanje sadržaja je često otežano zato što te stranice nisu formatirane za veličinu ekrana telefona. Ovaj problem možete jednostavno da rešite.   Da biste prilagodili veličinu web stranice u Android Browseru, uradite sledeće:   Otvorite aplikaciju Internet/Browser app. Kada se pretraživač učita, kliknite na dugme Menu da biste otvorili meni pretraživača, a zatim kliknite na opciju Settings. Kliknite na opciju Advanced da biste otvorili napredna podešavanja. Na ekranu Advanced Settings potražite opciju Auto-fit pages – Format Web pages to fit the screen. Uverite se da polje pored opcije bude potvrđeno. Vratite se na glavni interfejs pretraživača i učitajte web stranicu koju želite. Tekst na stranici će biti prilagođen veličini ekrana vašeg mobilnog uređaja. Kasnije, ako želite da isključite ovu opciju, pratite gore opisane korake i isključite opciju Auto-fit pages – Format Web pages to fit the screen.
 
   

Kako da promenite režim boje ekrana na Android uređaju

 

 

 

Da li želite da vaš Android telefon bude drugačiji od drugih?   Standardni režim ekrana za većinu Android telefona čini da elementi na ekranu izgledaju savršeno, međutim, u većini slučajeva boje nisu tome prilagođene. Ako vam se ne dopada boja ekrana, veoma jednostavno možete da promenite režim boja na vašem Android uređaju.   Pratite sledeće korake:   Kliknite na App. Kliknite na Settings. Na ekranu Settings izaberite opciju Display koja se nalazi na vrhu ekrana, u odeljku Device. Na ekranu Display kliknite na opciju Screen mode da biste pristupili dostupnim režimima prikaza. Izaberite željeni režim boje. Kliknite na Save da biste snimili podešavanja.   Režim boje će automatski biti promenjen bez potrebe da restartujete telefon. Bilo kada možete da ponovite gore opisane korake i menjate režime boja.
 
   

Kako da registrujete brojeve ili fraze kao spam na Samsung Android uređaju

 

 

 

Spam poruke obično su veoma dosadne za sve korisnike mobilnih telefona.   Postoje mnoge aplikacije koje će vam pomoći da se izborite sa spam porukama. Međutim, one su obično pokrenute u pozadini i troše bateriju vašeg telefona.   Ako ste korisnik Samsung telefona, možete da filtrirate spam poruke i brojeve pomoću ugrađene funkcije.   Da biste to uradili, pratite sledeće korake:   Otvorite Aplikacije na telefonu i kliknite na aplikaciju Messaging. Kada je aplikacija pokrenuta, izaberite opciju Settings u listi. Potvrdite opciju Spam settings option da biste je uključili. Nakon toga će se prikazati opcije Register number as spam i Register phrase as spam. Interfejs obe opcije je veoma sličan. Kliknite na željenu opciju i kliknite na znak plus da biste dodali broj ili frazu. Ukucajte željenu frazu ili broj koji želite da bude prepoznat kao spam i kliknite na Save. Kliknite na dugme OK.
 
   

Kako da sakrijete aplikacije iz App Drawer-a na Android uređaju

 

 

 

Po standardnom podešavanju, sve instalirane aplikacije i igrice na vašem telefonu će biti prikazane u App Drawer-u.   To možda ne odgovara svim korisnicima, pogotovo ako neko drugi ima pristup telefonu. Možda biste, iz nekog razloga, neke aplikacije i igrice želeli da sakrijete od svojih prijatelja ili dece.   Srećom, možete da sakrijete aplikacije i igrice ako to želite. U ovom članku opisaćemo vam kako da to uradite.   Ako želite da sakrijete aplikacije iz App Drawer-a na Android uređaju, uradite sledeće:   Otvorite App Drawer. Kliknite na dugme Menu na telefonu da biste otvorili meni Drawer-a. Kliknite na opciju Hide applications. App Drawer će se prebaciti u režim selekcije sa poljem za potvrđivanje iznad svake ikonice. Kliknite na ikonicu aplikacije koju želite da sakrijete. Kada završite selektovanje aplikacija koje želite da sakrijete, kliknite na Done. Aplikacije će biti skrivene. Ako želite da ponovo prikažete aplikacije u App Draweru, iz istog menija izaberite opciju Show Hidden Applications i ponovite gore opisane korake. Nakon što kliknete na Done, aplikacije će ponovo biti vidljive u App Draweru.  
 
   
Strane: 1 2 34

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272